Український серіал «Спіймати Кайдаша» (To Catch the Kaidash) вийде на стримінговій платформі Netflix.

Усі 12 серій можна буде переглянути вже з 29 березня 2023-го.

UPD: Також на платформі доступний український серіал «І будуть люди».  Це екранізація однойменного роману Анатолія Дімарова про українців Полтавщини в перше десятиліття після російсько-радянської окупації України в 1920 роках.

«Спіймати Кайдаша» – це осучаснена кіноадаптація повісті Івана Нечуя-Левицького «Кайдашева сімʼя» від сценаристки Наталки Ворожбит і режисера Олександра Тимченка. Події серіалу розгортаються у період із 2005 по 2014 роки, зачіпають період Майдану і початок воєнної агресії Росії проти України.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Серіал «Спіймати Кайдаша» запустили у березні 2020 року на телеканалі «СТБ». Бюджет серіалу склав майже 27 мільйонів гривень, половину профінансував Мінкульт.

У 2021 році серіал здобув кінопремію «Золота дзиґа» в категорії «Найкращий ігровий серіал».


У вересні 2022 року на Netflix вийшли три українські фільми: «Дике поле» (за романом Сергія Жадана), «Бурштинові копи» й «Зустріч однокласників».

У жовтні на платформі зʼявилися ще сім українськиих стрічок, серед яких «Поводир» Олеся Саніна, «Мої думки тихі» Антоніо Лукіча, «Захар Беркут» Ахтема Сеітаблаєва та Джона Вінна, «Зірки за обміном», «Віддана», «Фокстер і Макс» і «Сторожова Застава». А в грудні 2022-го в каталог Netflix додали чорну комедію «Я працюю на цвинтарі» й воєнну драму «Снайпер. Білий ворон».

Продюсер Володимир Яценко також вів переговори з Netflix щодо інших своїх проєктів, серед яких «Додому» Нарімана Алієва, «Атлантида» Валентина Васяновича, «Люксембург, Люксембург» Антоніо Лукіча, «Я і Фелікс» Ірини Цілик.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі