Уряд схвалив стратегію розвитку читання на 2023–2032 роки «Читання як життєва стратегія», яку розробило Міністерство культури та інформаційної політики.

Реалізація цієї стратегії має створити умови для формування звички й потреби у читанні всіх українців. «Ситуація в Україні є особливо гострою: надто замала кількість виданих книжок на душу населення, а показники кількості населення, що читає, стрімко падають», – підкреслюють у Мінкульті.

«Ми маємо підтримувати наших видавців, авторів, перекладачів, створювати сприятливі економічні умови для розвитку бізнесу в сфері книговидання та книгорозповсюдження», – сказав  міністр культури Олександр Ткаченко.

Реалізація цієї стратегії буде відбуватися за двома напрямами:

  • «Підтримка та розвиток книжкової екосистеми», в результаті реалізації якого читачі матимуть доступ до якісної різножанрової книги, насамперед українськомовної, у різних форматах відповідно до потреб;
  • «Формування звички і потреби в читанні», в результаті реалізації якого люди і спільноти обиратимуть читання як свідому та регулярну практику для дозвілля, навчання та розвитку.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Майже вдвічі зріс попит на українські книжки за кордоном за рік повномасштабної війни. Права на понад 230 українських книжок придбали за кордоном протягом 2022 року. 


Редакція The Village Україна обирала найцікавіші книжки, що виходять у лютому, і пояснювала, чому їх варто читати.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі