Концерти американського стендап-коміка Луї Сі Кея в Києві скасовані, однак організатори кажуть, що хочуть провести їх в Україні «після завершення війни».

До річниці від дати виступів, які мали відбутися в Києві, редакція The Village Україна запитала в концертного агентства Fish Can Fly про те, яка ситуація з першим концертом Луї Сі Кея в Україні.

Кошти клієнтам, які придбали квитки на виступ Сі Кея, «повертають з кінця лютого й продовжують це робити», коментують у Fish Can Fly.

«До нас звертаються із заявкою про повернення, ми робимо повернення. Гроші повертають усім за наявності заяви й документів, крім іноземців, оскільки діє обмеження НБУ», – додали в коментарі The Village Україна.

Концерти в межах європейського туру Луї Сі Кея, зокрема й виступ в Києві, організовували концертні агентства Fish Can Fly та Anshlag.

На уточнення The Village Україна, чи брали участь у підготовці концертів компанії Underground Sverdlovsk і PTB Events, Fish Can Fly відповіли: «Через ці компанії нам удалося вийти на Луі Сі Кея й організувати його концерти в Україні. Більше жодної участі ці компанії в організації не брали».

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Про перший концерт Луї Сі Кея в Україні оголосили в лютому 2020-го, ще до початку пандемії COVID-19.

Концерт мав відбутися 15 травня в палаці «Україна», однак Луї Сі Кей скасував стендап і переніс його на травень 2021 року. Утім, виступ знову відклали через COVID-19 і призначили одразу дві нові дати – 25 й 26 лютого 2022-го. Повномасштабне вторгнення РФ в Україну розпочалося 24 лютого.


Луї Сі Кей – американський стендап-комік, сценарист, режисер і продюсер. Шестиразовий володар премії «Еммі», він випустив вісім альбомів повнометражних комедійних концертних фільмів і серіал «Луї».

Луї Сі Кея звинувачували в тому, що він мастурбував у присутності жінок без їхньої згоди. У 2017 році The New York Times опублікувало матеріал зі свідченнями п’яти жінок, які заявили, що стали «жертвами» Сі Кея з кінця 1990-х по 2005 рік. Після цього комік підтвердив звинувачення, але не попросив вибачення.

У січні 2023-го Луї Сі Кей уперше після звинувачень зібрав один із головних майданчиків США – Медісон Сквер Гарден у Нью-Йорку на 20 тисяч місць. Онлайн-трансляцію концерту можна було переглянути на сайті коміка. 

Луї Сі Кей виступив проти надання Україні американського озброєння в ефірі подкасту Тіма Діллона.


Від Білла Берра до Васі Байдака: ось десять 20 найкращих закордонних і десять українських стендапів 2022 року.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі