В українського виконавця Івана Дорна 24 лютого мав відбутися реліз треку з французьким гуртом Dop. Трек випускають на вінілових платівках разом із трьома реміксами, один із яких записав російський диджей Філіпп Горбачов. На реліз звернула увагу співачка Марія Тучка (Туча), назвавши це «толеруванням росіян».

Реагуючи на допис Тучки, Дорн запевнив, що не знав про те, що трек виходить із реміксом від російського диджея, а також вибачився за «потенційні трабли».

«Ми змінимо дату»

За словами Дорна, трек із французьким електронним гуртом записали влітку 2021-го, а потім пів року його затверджували. 

«Після того до питання цього треку, цього релізу я не повертався. І лише зараз дізнався про те, що цей трек виходить разом із реміксом від російського диджея Горбачова», – сказав Дорн.

За словами виконавця, він також не знав про дату релізу, а Dop, хоч і підтримують Україну й надсилають гуманітарну допомогу, не памʼятали, що 24 лютого – роковини повномасштабної війни.

«24 лютого, визнаю, неправильна дата для такого релізу, ще й з російським диджеєм, але він підтримує нас. Я не можу, на жаль, скасувати цей випуск, ми давно його затвердили... Він виходить, просто не буде виходити 24 [лютого]», – сказав Дорн.

У відео Дорн також називає себе «неідеальним українцем» і вибачається за інтервʼю, яке він давав російському блогеру Юрію Дудю у 2017 році, а також за «всі потенційні трабли», які можуть виникнути з огляду на те, що «в минулому житті співпрацював з російськими виконавцями».

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У січні 2023-го стало відомо, що Іван Дорн закриває «Будинок культури Masterskaya» – музичний хаб свого лейбла в Києві.


У 2017 році Іван Дорн в інтерв’ю російському блогеру Юрію Дудю, де назвав агресію Росії проти України «сваркою», а також спростував інформацію про те, що допомагав українським військовим. Після цього співака почали звинувачувати в проросійській позиції, йому довелося скасувати кілька концертів. Інтерв’ю коментували в українському Міністерстві культури. Власну позицію Дорн пояснив 31 травня 2017 року у форматі вірша. У грудні 2021-го, незадовго до початку повномасштабної війни, в інтерв’ю Дмитрові Гордону Дорн сказав, що виходить на російську сцену як представник української культури.

Після початку повномашстабного російського вторгнення лейбл Дорна Masterskaya припинив співпрацю з брендами, партнерами й артистами з РФ.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі