Українське видавництво «А-ба-ба-га-ла-ма-га» видало роман «Три мушкетери» Александра Дюма з ілюстраціями французького митця Моріса Лелуара, які він розробив до 50-ї річниці з дня виходу книжки.

Це видання в твердій палітурці на 736 сторінок. Вартість книжки – 480 гривень, придбати книжку можна тут.

Книга присвячена пригодам французького дворянина ДʼАртаньяна, який покинув рідну Ґасконь, щоби стати мушкетером короля Франції, а також його друзям: Атосові, Портосові й Арамісу.

Спершу Дюма назвав свій твір «Атос, Портос і Араміс», але видавець запропонував іншу – «Три мушкетери». «Дюма радо погодився, «адже мушке­терів насправді не троє, а четверо – назва буде абсурдом, а це обіцяє роману більший успіх», – цитують письменника в «А-ба-ба-га-ла-ма-га».

Оригінальні ілюстрації Моріса Лелуара

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


«Три мушкетери» – це роман французького письменника Александра Дюма, який вважається одним із найпопулярніших романів у світовій літературі. Під час написання Дюма спирався на «Мему­ари Д’Артаньяна», книгу Гатьєна де Куртіля, написану в 1700 році.

Уперше «Три мушкетери» опублікували в газеті «Ле Сьєкль», однак не повністю, а окремими розділами. Уривки зʼявлялися на сторінках видання з березня по липень 1844 року й обривалися «на найцікавішому місці».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка Й фото: «А-ба-ба-га-ла-ма-га»