База даних про кіно IMDb опублікувала списки 25 найпопулярніших фільмів і 100 серіалів 2022 року. Списки складають на основі переглядів сторінок відвідувачами платформи. Ось як виглядає топ-10 рейтингів.

Найпопулярніші фільми 2022

 «Бетмен»

У стрічці від Warner Bros. Бетмена зіграв Роберт Паттінсон. У фільмі також з’являється Жінка-кішка у виконанні Зої Кравіц. Зрежисував картину Метт Рівз, відомий роботами «Монстро» й дилогією «Планета мавп».

 «Доктор Стрендж: У мультивсесвіті божевілля»

Друга частина пригод Доктора Стренджа від Marvel Studios, у якій також продовжується концепція мультивсесвіту з «Людина-павук: Додому шляху нема».

 «Тор: Любов і грім»

Четвертий фільм про Тора, пряме продовження фільму «Тор: Раґнарок» і 29 стрічка кіновсесвіту Marvel.

 «Топ Ґан: Меверік»

Сиквел класичного бойовика 1986 року про пілотів елітного училища Військово-морських сил США з Томом Крузом. 

 «Чорна пантера: Ваканда назавжди»

Сиквел «Чорної Пантери» зрежисував Раян Куґлер, який працював над першою частиною саги. У головних ролях – Летиція Райт, Мартін Фрімен, Теноч Верта й Люпіта Ніонго.

 «Варяг»

Пригодницька історична драма сценариста й режисера Роберта Еггерса. Серед героїв фільму – реальні історичні постаті й герої народного епосу Ісландії 10 століття.

 «Сіра людина»

Шпигунський бойовик від Netflix, який зрежисували брати Руссо, з Раяном Ґослінґом і Крісом Евансом у головних ролях. Стрічка – екранізація однойменного роману американського письменника Марка Ґріні.

 «Все завжди і водночас»

Американський науково-фантастичний фільм режисерів Деніела Шайнерта й Дена Квана. Один із найкращих фільмів року за версією The New York Times, Empire та IndieWire. У головній ролі знялася Мішель Йео.

 «Смерть на Нілі»

Кримінальний трилер за однойменним романом Агати Крісті 1937 року. Фільм є продовженням «Вбивства у «Східному експресі» (2017).

 «Х»

Американо-канадський фільм жахів режисера й сценариста Ті Веста.

Найпопулярніші серіали 2022

 «Дивні дива» (4 сезон)

Американський науково-фантастичний серіал, створений братами Даффер для сервісу Netflix. Події відбуваються в 1980-х роках у маленькому містечку в штаті Індіана. Перший сезон серіалу вийшов у 2016 році.

 «Дім дракона»

Приквел «Гри престолів» розповідає про правління династії Таргарієнів, за 300 років до подій серіалу. У головних ролях – Метт Сміт («Доктор Хто», «Корона») й Емма Д’арсі («Шукачі правди»).

 «Краще дзвоніть солу» (6 сезон)

Американський комедійно-драматичний серіал, що розповідає про життя адвоката Сола Гудмана, персонажа серіалу «Пуститися берега». 

 «Володар перснів: Персні влади»

Серіал за мотивами всесвіту Дж. Р. Р. Толкіна від Amazon StudioДія «Перснів влади» відбувається за тисячі років до подій книг «Гобіт» і «Володар перснів». У стрічці йдеться про персні влади, які викували в Другу епоху Середземʼя.

 «Ейфорія» (2 сезон)

Американський підлітковий серіал, заснований на однойменному ізраїльському мінісеріалі. У другому сезоні головна героїня Ру (Зендая) розбираєтсья з наслідками релапсу й стосунками з Джулс.

 «Хлопаки» (3 сезон)

Американський вебсеріал, заснований на однойменному коміксі Гарта Енніса й Даріка Робертсона. Розповідає про загін, який бореться з супергероями, яким у серіалі відвели роль поганців. У третьому сезоні загін намагається «відкрити світу правду про The Seven and Vought – багатомільярдний конгломерат, який керує супергероями й приховує їхні брудні таємниці».

 «Місячний лицар

Це історія про американського солдата з дисоціативним розладом ідентичності, у якого вселяється єгипетський бог місяця Хонсу. У головній ролі Оскар Айзек, протистоятиме йому Ітан Хок. Серіал заснований на однойменному персонажі з Marvel Comics. Він є частиною четвертої фази Кіновсесвіту Marvel, історія розгортається після подій фільму «Месники: Завершення».

 «Пісочний чоловік»

Телеадаптація культового коміксу Ніла Геймана про Повелителя снів від Netflix. У ролях – Гвендолін Крісті («Гра престолів»), Бойд Холбрук («Хетфілди і Маккої»), Девід Т’юліс («Гаррі Поттер») і Стівен Фрай («Фрай і Лорі»).

 «Озарк» (4 сезон)

Історія про фінансового консультанта, який разом із сім’єю переїжджає з Чикаго до містечка Озарк у Міссурі, де йому потрібно відмити 500 мільйонів доларів, які він винен наркобарону. Четвертий сезон став для «Озарку» останнім, його розділили на дві частини.

 «Вигадана Анна»

Кримінально-пригодницький мінісеріал Шонди Раймс, заснований на реальній історії російської аферистки, яка переконала еліту Нью-Йорка в тому, що вона багата спадкоємиця з Німеччини. У серіалі грають лауреатка премії «Еммі» Джулія Ґарнер й Анна Кламскі («Віце-президент»).

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Ми розповідали про найпопулярніші фільми й серіали 2021 року за версією IMDb.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі