Film.ua Group показали тизер-трейлер воєнної драми Ахтема Сеітаблаєва, яка вийде в український прокат 22 лютого 2023 року.

Стрічка «Мирний-21» – це історія спротиву Луганського прикордонного загону російським диверсійним угрупуванням у червні 2014 році. Цей загін вступив у бій попри відсутність досвіду. Автори фільму також кажуть, що стрічка «про довіру і її відсутність».

Тизер-трейлер фільму «Мирний-21»

У фільмі зіграв загиблий український актор Павло Лі. Він виконував роль капітана Осіріса. Стрічку присвятили його пам’яті й усім захисникам і захисницям України, які змінили своє життя заради спільного мирного майбутнього, зазначив режисер Ахтем Сеітаблаєв.

Над сценарієм працювали відразу три фахівці: Ярослав Яріш, Сергій Касторних і полковник Держприкордонслужби Анатолій Коцюрба. Знімання почали у вересні 2021 року, вони приходили в Києві й у військовій частині Василькова Київської області. Вихід стрічки планували приурочити ще до Дня українського прикордонника у квітні 2022 року.

Після 24 лютого роботу над фільмом призупинили, але потім почали поступово відновлювати. За словами співпродюсерки фільму Марії Дончик, суттєво змінив плани й блекаут: «Кожен із членів команди постпродакшену має власний квест: знайти студію, де є світло або генератор, завантажити матеріали, зробити рендер файлів фільму. І так по колу».

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Актор Павло Лі загинув 6 березня в Ірпені. Росіяни обстріляли цивільну машину, у якій їхав Лі. Поховали актора 18 березня у Ворохті, що в Івано-Франківській області. Йому було 33 роки.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі