До 90-х роковин пам’яті жертв Голодомору в Національному музеї Голодомору-геноциду відкриють виставку «Leica, що бачила Голодомор».

Уперше в Україні й світі можна буде побачити оригінальний альбом із фотографіями Харкова 1933 року, а також фотоапарат Leica ІІ, на який вони були зроблені. Ці предмети належали австрійському інженеру Александрові Вінербергеру і є доказами вчинення злочину, кажуть організатори виставки.

«Незважаючи на зміну назви держави і її очільників, наміри Москви щодо України не змінилися, а непокараний злочин геноциду знайшов своє продовження в сучасній війні: 90 років тому Харків помирав від голоду, а сьогоднівід російських бомб і куль», коментують у Музеї Голодомору.

Виставка триватиме протягом пяти днів, з 23 до 27 листопада за адресою вулиця Лаврська, 3.

Експозиція відбудеться за підтримки Мінкульту й креативного партнера проєкту – інформаційної агенції Postmen.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Національний музей Голодомору-геноциду в Печерському районі Києва почали будувати у 2008 році. У 2010 році для відвідувачів відкрили першу частину закладу – меморіал, а друга частина має бути власне музеєм. Їх будують за проєктом польської архітектурної студії Nizio Design International й української компанії Project Systems LTD. Музей мали добудувати у 2022 році, до 90-ї річниці трагедії.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі