Польська студія Nizio Design International представила проект другої черги Національного музею «Меморіал жертв Голодомору».

«Відправною точкою при проектуванні будівлі меморіалу була концепція його злиття з тектонікою і ландшафтом схилу дніпровської долини, недалеко від Печерської лаври, місця унікального значення в історії України», – розповіли в студії.

Форма будівлі символізуватиме навмисно приховану правду про Голодомор – приміщення музею буде під землею. Характерний проріз на даху будівлі нібито показує, як дії людей ведуть до розкриття і розсекречення злочину, повідомляють в Nizio Design International.

У музеї передбачено окремий виставковий простір для тимчасових тематичних виставок, конференц- та кінозали на 300 місць, приміщення для освітніх проектів, бібліотеки видань з цієї теми, архівний центр, де буде розміщено Інститут дослідження Голодомору, пише «Укрінформ».

Загальна площа музею становитиме 14 тисяч метрів квадратних, із них 2 500 метрів займатимуть зали з експозицією.


 Архітектурна студія Nizio Design International розробляла проект музею у співпраці з українською студією Project Systems LTD.

 Nizio Design International є виконавцем основної експозиції двох найвідвідуваніших музеїв Польщі: Музею Варшавського повстання та Музею історії польських євреїв POLIN у Варшаві.

 У 2008 році відкрили першу, меморіальну, частину Національного музею «Меморіал жертв Голодомору», яка складається із зали пам’яті та меморіального простору в парковій зоні.

Обкладинка та фото: Nizio Design International