Кінофестиваль «Молодість» оголосив програму.

Його проведуть у Києві з 1 по 7 грудня в скороченому форматі. Офіційна програма триватиме три дні, далі планують глядацькі дні.

Локаціями стануть Будинок кіно й кінотеатр «Жовтень», а також Київський метрополітен. В офлайн-форматі можна буде подивитися більше 60 стрічок.

Попри те, що кількість фільмів буде меншою, вдалося зберегти майже всі основні програми фестивалю, кажуть організатори. Вони додають, що у 2022 році відкинули «вимогу прем’єрного статусу», щоби висвітлити національний кінематограф.

Міжнародний конкурс, повнометражна секція

  • «Я і Фелікс» Ірини Цілик;
  • «Будинок «Слово». Нескінчений роман» Тараса Томенка;
  • «Бачення метелика» Максима Наконечного;
  • «Памфір» Дмитра Сухолиткого-Собчука;
  • «Тиха земля» польської режисерки Аґи Вощинської;
  • «Шум двигунів» канадського режисера Філіпа Ґреґуара;
  • «Маленьке тіло» італійської режисерки Лаури Самані;
  • «Зачарований негр» американського режисера Скіннера Маєрса;
  • «Клітка і мрія» бразильського режисера Валеріо Фонсеки.

У короткометражній секції будуть змагатися шість фільмів із Туніса, Бельгії, Греції, Камбоджі, Франції й Австралії. Ще 7 короткометражних стрічок візьмуть участь у студентському конкурсі, серед них – дві роботи українських режисерок.

Трейлер програми 51-го кінофестивалю «Молодість» 

Позаконкурсну програму коментують так: «Із європейським нордичним стилем можна познайомитися на сеансах «Скандинавської панорами», надихнутися експериментальним поглядом на «4MA: FORMA», перевідкрити класику кіно на «100: Століття», імітувати призабутий у часи комендантської години пізній перегляд похмурих фільмів на «Опівнічному сеансі» й, звісно, радіти розвою кіно на тематику ЛГБТК+ разом із «Сонячним зайчиком».

Програму «Фестиваль фестивалів» ще доповнюють, але анонсували болівійський фільм «Утами», сімейно-екзистенційну рефлексію «Вери» і стрічку «Бойова конячка» про пошук чоловічої ідентичності. З українських фільмів поза конкурсом покажуть «Покуть» режисера Андрія Кокури та «З любов’ю, Лука» Владислава Марисика.

Повну програму фестивалю можна переглянути за посиланням.

Про продаж квитків обіцяють повідомити згодом.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


«Молодість» – київський міжнародний кінофестиваль, найбільший сучасний кінофестиваль в Україні. Це вже 51-й фестиваль «Молодість». Наприкінці жовтня стало відомо, що його проведуть попри війну.

Національний конкурс 51-ї «Молодості» відбувся в межах Гамбурзького кінофестивалю: кращим повнометражним фільмом стала «Стоп-Земля» Катерини Горностай, а кращим короткометражним – Leopolis Night Нікона Романченка.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі