Вийшов перший тизер нового фільму української режисерки Ірини Цілик, який вона знімає за книжкою чоловіка Артема Чеха. У тизері знявся український письменник Юрій Іздрик.

«Я і Фелікс» – це екранізація поки не опублікованого роману Артема Чеха «Хто ти такий?». Навесні 2021 року він вийде у видавництві Meridian Czernowitz.

Книга і фільм розповідають «про дорослішання хлопця Тимофія у 90-х, його сім’ю, друзів, перше кохання, і стосунки з колишнім контррозвідником Феліксом, який став частиною його сім’ї».

«Історія розвивається на тлі буремних 90-х і розказана через призму дитячого сприйняття», – розповідають творці стрічки.

У тизері одну з головних ролей, Фелікса, зіграв український письменник Юрій Іздрик. За сюжетом, Фелікс – колишній контррозвідник, солдат ГРУ, десантник радянської армії і глибоко травмована досвідом війни людина.

Восьмирічного хлопця Тимофія в тизері грає син режисерки Андрій. Але чи гратиме він у фільмі, стане відомо після проведення кастингу.

«Це не жіноча історія, це жіночий погляд на чоловіче дорослішання. Ця інтонація, ця атмосфера 90-х, з якою вона розповідає про цю історію, – це дуже круто. Це не «Жмурки» чи «Мама, не горюй», тут є відчуття надії, яке також визначало 90-ті», – коментувала The Village Україна продюсерка фільму Анна Соболевська.

Стрічку зніматиме кінопродакшн ForeFilms. Зйомки заплановані на осінь 2020 року.