Видання «Тексти» створило інтерактивну мапу Києва, на якій позначені місця, де жили відомі українські письменники, як-от Василь Стус, Валер’ян Підмогильний, Павло Тичина, Леся Українка, Всеволод Нестайко, Олена Теліга, Володимир Винниченко.

Щоб побачити, де жив письменник та чи є за цією адресою музей на його честь, потрібно клікнути на ім'я на графіку поряд із мапою. Також поряд з'явиться короткий біографічний опис автора.

«Досі точаться дискусії про музей Булгакова в Києві. Множаться думки й аргументи. Але за розмовами про Булгакова якось ніби відходить у тінь факт, що в Києві жили і творили багато українських письменників і письменниць. І пам'ять когось із них вшановано меморіальними музеями чи експозиціями, а когось ні», – коментує команда видання.

Будівлі, де мешкали письменники, позначені на мапі чорними крапками. А ті, де відкрили музеї, – червоними.

Загалом на мапі представлені 29 авторів, у Києві є музеї шістьох із них: Тараса Шевченка, Михайла Старицького, Лесі Українки, Павла Тичини, Максима Рильського та Миколи Бажана.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Спілка письменників закликала закрити музей Булгакова в Києві. Натомість пропонують створити музей українського композитора Олександра Кошиця, який мешкав у будівлі до 1906 року.

Міністр культури Ткаченко відреагував на заклик і сказав, що музей «не варто чіпати».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: вікіпедія