Презентували тизер-трейлер фільму «Буча», заснованого на реальних подіях, які відбувалися в Бучі, Ворзелі, Гостомелі й Ірпені під час російської окупації. 

Стрічка розповідає про Костянтина Гудаускаса – журналіста й правозахисника із Казахстану, який отримав політичний притулок в Україні, проживав у Бучі й навесні 2022-го врятував із міста 203 людини. Завдяки казахському паспорту чоловік міг проїжджати на окуповану російськими військами територію й вивозити мирних жителів.

«Костянтин не тільки рятує людей, а й на власні очі бачить весь жах війни й окупації – убивства, пограбування, зґвалтування», – коментують автори фільму.

У фільмі також буде сцена порятунку українського композитора Ігоря Поклада, який на початку повномасштабної війни перебував у Ворзелі.

Зйомки заплановані на грудень-січень, а премʼєра відбудеться навесні 2023-го. Сценарій до фільму написав Олександр Щур («Побачення у Вегасі», «Я, Ти, Він, Вона»), режисером виступив Станіслав Тіунов (продюсер фільмів «Побачення у Вегасі», «Продюсер», режисер фільму «Молодість»).

Знімати фільм планують за кошти іноземних інвесторів.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Першим повнометражним ігровим фільмом, який почали знімати в Україні від 24 лютого, стала стрічка «День, коли я зустрів Спайдермена». Це воєнна драма з елементами фантастики. Фільм розповідає історію волонтерки, яка відкриває в собі надприродні здібності й рятує майбутнє хлопчика з Бучі.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі