Міністерство культури та інформаційної політики ініціювало обговорення з Кабміном та Держкіно про долю «Довженко-Центру». 

«Ми стурбовані загрозою цілісності колекції Довженко-Центру. Запиту на погодження щодо передачі колекції іншій юридичній особі станом на сьогодні ми не отримували. Наші фахівці обговорили ситуацію з ДП «Національний центр Олександра Довженка», а сьогодні ми ініціювали обговорення з Кабміном та Держкіно щодо можливих варіантів вирішення питання. Наразі бачимо щонайменше два варіанти можливих рішень», – підкреслюють у Мінкульті.

Також у міністерстві вважають, що передача сутнісних функцій зі збереження фільмофонду, що випливає з рішення Держкіно, може призвести до руйнування цілісності колекції, яка послідовно формувалась з 90-х років у Довженко-Центрі. І будь-яке рішення щодо його діяльності не має ставити під загрозу існування центру. 

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Державне агентство України з питань кіно видало наказ про реорганізацію «Довженко-Центру». У центрі кажуть, що це де-факто означає ліквідацію національного кіноархіву.

У Міністерстві культури та інформаційної політики прокоментували заяву «Довженко-Центру» і наголосили, що мова про ліквідацію не йде.

У Держкіно заявили, що не планують ліквідовувати «Довженко-Центр». Але він працює в збиток, тому й прийняли рішення про «реорганізацю».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі