У Миколаєві проведуть кінофестиваль в укритті під назвою «Тактична пауза» з 27 до 31 липня, повідомляють організатори.

З метою безпеки точний час та місце не повідомляються: про це глядачам сповістять поштою. Вхід на всі покази – безкоштовний, за реєстрацією, але кількість місць обмежена.

Фестиваль організовують кіножурналіст Алекс Малишенко та координатор волонтерів ГО «ДОФ» Дмитро Давиденко у співпраці з Arthouse Traffic, 86PROKAT, «Вавилон‘13», Kristi Films і за підтримки міської влади та Агенції розвитку Миколаєва.

«Тактична пауза – це короткочасне затишшя в бойових діях з метою перегрупування та нарощування сил. Я вірю, що українське кіно може стати своєрідною тактичною паузою для волонтерів(ок), мешканців та мешканок Миколаєва та бодай трішки зарядити їх енергією.Для показів ми разом з Дмитром обрали ті українські фільми, які у новій реальності змінили своє звучання та значно актуалізувалися. Також у добірці багато картин, які мали нетривалий чи не мали зовсім прокату у місті», – коментує Алекс Малишенко.

Програма фестивалю:

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


«Заповідник Асканія» – це документальний фільм, сюжет якого розгортається навколо чотирьох героїв, який об’єднує бажання зберегти заповідник «Асканія-Нова». Стрічка отримала головну нагороду студентського журі Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA (2019).

«Перша сотня» – документальний фільм, що розповідає про Першу сотню Майдану, яка після початку російської військової агресії на Донбасі пішла захищати Україну на фронт. Стрічка отримала приз глядацьких симпатій міжнародного кінофестивалю Docudays UA (2018).

«Безславні кріпаки» – пригодницький бойовик, дія якого розгортається у 1844 році. Рятуючись від переслідування імператора Японії, на територію України потрапляє самурай, який випадково знайомиться з молодим Тарасом Шевченком і вчить його прийомів традиційних японських бойових мистецтв. Стрічка отримала премію молодого журі іспанського фестивалю Saraqusta Film Festival (2021).

«Зошит війни»  – документальна сюрреалістична подорож фронтом, створена з особистих відеозаписів із телефонів та камер українських військових та добровольців. Фільм отримав головний приз Національного конкурсу МКФ Kharkiv MeetDocs (2020).

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі