Pinchuk Art Centre відновлює роботу в Києві й відкриває виставку «Коли віра зрушує гори», частиної якої став проєкт Russian War Crimes.

Виставку «Коли віра зрушує гори» створювали в партнерстві з бельгійським Музеєм сучасного мистецтва в Антверпені й урядом Фландрії. У ній взяли участь 45 українських і міжнародних митців.

Твори українських митців створені переважно під час війни. Серед них – Нікіта Кадан, Алевтина Кахідзе, Влада Ралко, Олексій Сай та інші. Експозиція має показати, що Україна відкрита для світу й цінує своє глибоке коріння й зв’язок з Європою.

У контекст експозиції вписаний проєкт Russian War Crimes, що розповідає про російські воєнні злочини. Спочатку їх задумували як паралельні експозиції, але все-таки вирішили об’єднати. Фотографії, які показують на виставці, зроблені в Україні від першого дня повномасштабного вторгнення РФ і до початку липня.

Кульмінацією проєкту називають відео Олексія Сая, де митець зібрав 6400 зображень, що фіксують воєнні злочини, вчинені окупантами в Україні: «Масштаб цієї роботи в поєднанні з агресивною подачею й звуковим супроводом здатний надовго шокувати глядача».

Виставки в Pinchuk Art Centre можна буде подивитися з 17 липня до 9 жовтня (з 12:00 до 20:00 з середи по неділю включно). Вхід безкоштовний.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


23 травня 2022 року під час всесвітнього економічного форуму в Давосі пройшла виставка Russian War Crimes House («Дім російських воєнних злочинів»). Місцем її проведення обрали колишній «Російський дім» – будівлю, що раніше слугувала майданчиком для зустрічей російських бізнесменів і політиків з інвесторами.

Ми також розповідали про виставки, які варто відвідати в липні.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі