Український проєкт «Мамо, я бачу війну» й Державний архів Польщі покажуть дитячі малюнки про війну в Україні в понад 25 польських містах.

Міжнародний проєкт назвали «Мамо, я не хочу війни». Перші експозиції пройдуть уже 19 липня в Перемишлі, Познані, Катовіце й Варшаві.

«Діти бачать війну однаково незалежно від того, у який час чи в якому місці відбуваються бойові дії. Тематика й образи на малюнках не змінні [...] діти однаково переживають війну. Війну, якої вони не починали, але жертвами якої вони стали», – розповідає гендиректор Державних архівів Павел Пєтржик.

Виставки організують у багатолюдних місцях, щоб якомога більше людей змогли їх побачити. Вони також матимуть текстовий супровід трьома мовами – польською, українською й англійською.

Команда проєкту «Мамо, я бачу війну!» створить з дитячих малюнків найбільший у світі колаж. Його продадуть на NFT-аукціоні, а виручені кошти передадуть у фонд допомоги дітям, які постраждали від війни.

Усі малюнки можна подивитися на офіційних майданчиках проєкту: на сайті, а також на сторінках у Facebook, Telegram й Instagram.

Малюнок пʼятирічної Зоряни зі Львова

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Проєкт «Мамо, я бачу війну» зібрав колекцію з понад 12 тисяч дитячих малюнків про війну і мир в Україні.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка й фото: «Мамо, я бачу війну»