На платформі Soundcloud з’явився плейлист саундтреку до фільму Катерини Горностай «Стоп-Земля».

Над саундтреком до фільму працювала композиторка Мар’яна Клочко. Плейлист саундтреку можна послухати тут.

Музичний супровід до фільму розробляли у два етапи. На першому етапі виникла «електронна мінімалістична половина саундтреку, написана Мар’яною спеціально для фільму. Другу половину склали вже готові пісні, які я переважно вишуковувала на Soundcloud», – коментує режисерка Катерина Горностай.

У фільмі звучать треки українських виконавців Євгена Гордєєва (Kurs Valut, МС Брехунець), Світлани Няньо, Анатолія Бєлова та Григорія Бабанського (Людська Подоба), Сашка Васильківського (VNATURE), Андрія Гандзюка (Джонні Дивний), Богдана Єремейчука (Wootabi) та Олександри Морозової.

«Відчув неабияке піднесення, коли з'ясувалося, шо традиційний ритуал випускного, блювання юнака за школою відбувається під «Гьорл» МС Брехунця. Трек, в якому показово знущаюся із феномену закоханості, як певної когнитивної кризи, своєрідної інвалідизуючої лоботомії. Про яку, вочевидь, і йдеться впродовж всього кіна», каже Євген Гордєєв, засновник Kurs Valut.

Щодо ще однієї пісні Kurs Valut він висловився так: «Автори звернулися по Nemae Sliv, аби автентичніше відтворити вигадану реальність випускного міні-рейву. Цікава деталь: свого часу, цей трекан був ледь не першою спробою написання україномовного тексту. Було важко і слів реально не було. Результат Nemae Sliv як рефрен».

Євген Гордєєв також додав, що найкращим треком фільму вважає «1965» Мар’яни Клочко.

Плейлист саундтреку до фільму «Стоп-Земля» невдовзі має з’явитися на Spotify та Apple Music.


Фільм «Стоп-Земля» вийшов в український прокат 20 січня. Це історія про київських школярів, які закінчують навчання та готуються перейти в доросле життя.

Трейлер фільму «Стоп-Земля»

Стрічку відзначили на Берлінському кінофестивалі в межах юнацького журі конкурсної програми Generation 14plus і гран-прі Одеського кінофестивалю, а на премії українських кінокритиків «Кіноколо» вона зібрала всі головні нагороди, включно з найкращим українським фільмом року.

The Village Україна також поспілкувалися із режисеркою фільму Катериною Горностай.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі