Міністерство культури та інформаційної політики на базі Освітнього хабу міста Києва презентувало безкоштовний мультимедійний курс «Сучасна українська мова», повідомляє голова інституції Олександр Ткаченко. 

Курс створили за технологією, яка за допомогою сторітелінгу, квестів та інших форматів максимально залучає користувача в процес. Він складається з трьох модулів: правопису, ділової мови та власне мови й мовлення. 

Проєкт розробили за новим українським правописом 2019 року. Ознайомитися з ним можна тут.


У січні 2021 року Окружний адміністративний суд міста Києва скасував постанову уряду №437 «Питання українського правопису», якою була запроваджена нова редакція правопису у 2019 році. Підставою позову було те, що уряд не має права змінювати правопис, оскільки це не є його компетенцією. Позов проти нового правопису подала мама семикласниці Юлії Пиргас, яка вважає нові правила «застарілими» та «кумедними».

У березні 2021 року Міністерство юстиції подало апеляційну скаргу на рішення ОАСК.

У травні 2021 року Шостий апеляційний адміністративний суд визнав протиправним рішення Окружного адміністративного суду міста Києва щодо скасування нової редакції українського правопису. Це означає, що всі норми правопису 2019 року залишаються чинними.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі