Британський вуличний художник Бенксі, ім’я й особистість якого досі офіційно не відомі, утратив авторські права на малюнок «Метальників квітів», повідомляє The Guardian.

Бенксі програв справу проти компанії Full Color Black, яка випускає вітальні листівки. Компанія заявила, що може використовувати зображення з трафарету через анонімність художника.

Справа розглядалася близько 2 років: ще у 2014 році представники Бенксі зареєстрували авторські права на «Метальника квітів», та у 2018 це оскаржила Full Color Black. На цьому тижні авторське право на малюнок відібрали.

Винесли рішення проти художника, бо він «не може бути ідентифікований як безперечний власник роботи, адже його особистість досі прихована», пояснили у Відомстві з інтелектуальної власності ЄС.

Мурал «Метальник квітів» на стіні гаража у Віфлеємі / Sameer Halai

Юристи стверджують, що рішення може загрожувати іншим товарним знакам Бенксі.


«Метальника квітів» – мурал, який Бенксі створив у 2003 році на стіні гаража в Віфлеємі. Малюнок відсилає до антивоєнних протестів у США в 60-х роках.

Роботи Бенксі є популярними й дорогими. Власник гаража, на якому Бенксі намалював графіті «Season’s Greetings», продав малюнок за «шестизначну суму».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі