Гурт Ragapop (сайд-проєкт Dakh Daughters, за участі Руслани Хазіпової та Ганни Нікітіної разом з Антоном Очеретяним) випускає мініальбом «Сяся». Альбом із трьох треків, присвячений Івану Франку й побудований на його поезії.

Разом з альбомом презентують музичне відео на головну композицію – «Сяся».

Ragapop – Сяся (2020)

Чому саме Франко? «По-перше, Франко – це красиво! – пояснює Антон Очеретяний. – Так сталося, що із Франком театр «ДАХ» у «колаборації» ще з кінця 2000-х, а Аня й Руслана брали участь у виставі Влада Троїцького «Цар Едіп» Софокла в перекладі Івані Франка. Уже тоді було зрозуміло, що класик напряму резонує з простором і часом. Згодом ця вистава трансформувалася в «Собачу будку», де до процесу долучився відомий драматург Клім зі своєю версією міфу, що вдало межує з реальністю. Відтоді вистава стала пророчою. Не дивно, що Руслані спало на думку продовжити цю стару традицію. Ми відчули, що міф можна побудувати на синергії, тобто часом можна об’єднати непоєднуване для створення додаткових, паралельних сенсів».

Альбом уже доступний на Apple Music, Spotify та YouTube Music.

«Власне, це для нас і є інді-культура, рок-н-рол — нескінченна подорож і трансформація сенсів від людини до людини, від покоління до покоління. Наш інді-Франко – це провідник для цієї енергії, що об’єднує. Ну, і, звісно, маємо просвітницьку місію: популяризацію української книги й літератури», – додає.

Робота над записом тривала півтора року в перервах між турами Dakh Daughters. За планом, реліз мав відбутися ще навесні, але зйомки відео та прем’єру треків перенесли через карантин.


Ragapop публічно стартували у травні, вийшовши з треком «Гордості». Текст – уривок із трагедії Софокла «Цар Едіп» у перекладі Івана Франка: «Гордості родять тирана, пхають до діл неподобних ... »

Ragapop – Гордості (2020)

«Для нас Ragapop – це стиль життя й музики, яку ми створюємо. Важко сказати, яким ми уявляємо собі подальший розвиток — реліз ми випускаємо, як кажуть, у «мертвий сезон», а це говорить про наше бажання просто поділитися з людьми своєю творчістю. Так само долучили до проєкту чимало цікавих художників різних сфер, скинулися ідеями. А далі – люди визначать місце в індустрії», – розповідає The Village Україна Антон Очеретяний.