У США оголосили лауреатів Пулітцерівської премії 2020 року. Через пандемію коронавірусу церемонія відбувалася не у Школі журналістики Колумбійського університету, а онлайн.

У найбільш престижній номінації «За служіння суспільству» (Public Service) перемогла газета Anchorage Daily News за спільну з виданням ProPublica серію публікацій про нестачу працівників поліції у невеликих населених пунктах Аляски.

Американська газета The New York Times отримала три нагороди у номінаціях «Міжнародний репортаж», «Розслідування» та «Коментар». У першій номінації The New York Times отримала нагороду за «викриття хижацтва режиму Путіна». У другій номінації відзначили серію публікацій газети про таксистів Нью-Йорка.

У номінації «Новинна фотографія» перемогло Reuters за серію про події протестів у Гонконзі 2019 року.

У номінації «Художня фотографія» лауреатами стала Associated Press за фотопроєкт, який розповідає про життя в Кашмірі.

Газета Washington Post отримала нагороду в номінації «Роз’яснювальна стаття» за новаторську серію, яка демонструє вплив екстремальних температур на планету.

У галузі літератури найкращим романом визнали книжку «Хлопці з Нікелевої академії» письменника Колсона Уайтхеда.


 Пулітцерівська премія – нагорода в галузі літератури, журналістики, музики й театру у США, заснована видавцем Джозефом Пулітцером. З 1917 року премія вручається щорічно в перший понеділок травня опікунами Колумбійського університету в Нью-Йорку. До 2017-го розмір премії складав 10 тисяч доларів, з 2017-го – 15 тисяч.

 Читайте, хто отримав Пулітцерівську премію 2019 року.