У США оголосили лауреатів Пулітцерівської премії. Нагороду отримали журналісти The Wall Street Journal, Sun Sentinel та інших видань. Також традиційно були присуджені премії у сфері музики та літератури.

«За служіння суспільству»

Флоридська газета Sun Sentinel отримала нагороду за «викриття помилок школи і правоохоронних органів» до і після стрілянини в школі в місті Паркленд у Флориді. В результаті атаки тоді загинули 17 людей.

«Національний репортаж»

Видання WSJ відзначили за розслідування, присвячене таємним виплатам, які робив президент США Дональд Трамп жінкам, що звинувачували його в інтимному зв’язку. 

«Звіт про розслідування»

Журналісти Los Angeles Times отримали премію за репортажі про гінеколога з Університету Південної Каліфорнії, якого звинувачують у порушенні прав сотень молодих жінок протягом 25 років.

«Міжнародний репортаж»

Нагороду отримали журналісти Reuters, які писали про переслідування народності рохінджа у М’янмі та журналісти Associated Press, що розповіли про вбивства наркоторговців без суду у Філіппінах.

«Висвітлення сенсаційної новини у фото»

Отримало видання Reuters за фото з репортажу «про відчай і смуток мігрантів під час подорожі до США з Центральної та Південної Америки».

Goran Tomasevic

«Художня література»

Письменник Річард Пауерс отримав нагороду за свій 12-й роман The Overstory.

«Музика»

Композиторка Еллен Рід стала лауреаткою премії за складні вокальні тексти та «дивовижні інструментальні тембри» в опері Prism.

Посмертно Пулітцерівська премія була присуджена співачці Ареті Франклін за внесок в американську музичну культуру.