Традиційних новорічних ярмарків на Софійській площі цього року не буде. Там встановили символічну «ялинку незламності», яка світитиметься від генератора. Але на деяких локаціях усе ж облаштують місця для відпочинку в різдвяні вихідні. The Village Україна зібрали п’ять місць у Києві, де пройдуть кіноярмарки, маркети подарунків та облаштували зимові містечка.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів

«Зимова країна» на ВДНГ

«Зимова країна» почала роботу з 10 грудня. Тут працюють кілька традиційних локацій: Резиденція Санти, ковзанка, гірки, атракціони та фудкорти.

«Цьогоріч усе максимально адаптоване до реалій сьогодення: енергоощадливо та з комфортними укриттями відразу в трьох павільйонах. Водночас набір ключових локацій залишився незмінним», – підкреслили у ВДНГ.

Крім цього, у четвертому павільйоні облаштують експозиційний простір «Нескорена нація». Тут можна буде побачити одне з найбільших зібрань писаного трипільського посуду, старовинну козацьку зброю, макети визначних релігійних споруд світу, ужиткові та сакральні артефакти.

Ціни

Відвідати одну виставку коштує 180 гривень для дорослого та 100 гривень для дітей від 6 років. Доступ до всіх зал – 230 гривень для дорослих і 180 гривень для дітей. Для військовослужбовців і дітей до 6 років вхід вільний.

Також запустили венеційську карусель і колесо огляду (130 гривень), квест-атракціони (від 100 гривень) та екстремальні атракціони (від 130 до 200 гривень), курсує паротяг «Північний експрес» (100 гривень).

Працюватиме також ковзанка площею 2500 квадратних метрів. Оренда ковзанів входить у вартість квитка (280 гривень). Заняття з інструктором коштує 200 гривень, як і пінгвіни-помічники для дітей. Можна приходити й із власними ковзанами, але ціна не зміниться.


Коли: 10:00–21:00 (до 26 лютого)

Де: проспект Академіка Глушкова, 1


«Маркети подарунків» від «Всі.Свої»

У «Всі.Свої» на Десятинній відбудеться маркет, де можна буде придбати новорічні подарунки.

«Чотири поверхи подарунків від найкращих українських брендів – це наша відповідь ворогам, які тільки й мріють занурити українців у темряву та морок», – кажуть у «Всі.Свої»

«Для найдорожчих можете обрати презенти від українських виробників посуду, текстилю, декору для дому, книжок, дитячих іграшок, косметики, парфумів, одягу, прикрас, аксесуарів для жінок і чоловіків, гастрономії та сувенірів», – додали організатори.

Подія збере понад 200 локальних брендів із продукцією різних категорій. Короткий гід: на першому поверсі розмістяться виробники прикрас, на мінус першому буде різдвяний декор, текстиль, свічки та косметика; на мінус другому поверсі знайдете одяг, взуття й аксесуари, а на другому поверсі розташуються виробники гастрономії та фудкорт; мінус третій поверх заповнять бренди категорії «Дім і декор» із керамікою, кухонним приладдям, свічками, канцелярією, книжками й іграми.


Коли: 24 та 25 грудня, 10:00–19:00

Де: вулиця Десятинна, 12


Кіноярмарок «Рукавичка» в «Довженко-Центрі»

«Довженко-Центр» дуже потребує подякувати вам, що у скрутний час ви стали поруч із нами. Запрошуємо день перед Різдвом провести разом, випити щось зігрівальне, подивитися зимову анімацію, найсімейніший фільм «За двома зайцями» та порадіти під «вусатий фанк», кажуть у кіноцентрі.

У програмі рисована анімація режисерки Наталі Марченкової, лялькова анімація режисера Леоніда Зарубіна, рисована та експериментальна («соляна») анімація режисера Євгена Сивоконя, комедія «За двома зайцями» (1961) режисера Віктора Іванова та діджей-сет «вусатого фанку» від Сергія Кейна.

Також тут діятимуть ярмарки, де можна буде придбати подарунки. Вхід на подію коштуватиме 100 гривень.


Коли: 24 грудня, початок о 12:30

Де: «Довженко-Центр», вулиця Васильківська, 1.


Різдвяні канікули в Osocor Winter Residence

Різдвяні канікули пройдуть у заміському комплексі Osocor Winter Residence. Розважальна програма буде за участю казкових героїв: Грінча та його друзів, і проходитиме на льоду.

«За класикою сценарію, Грінч намагається зіпсувати новорічні свята для мешканців Osocor Winter Residence, йому на заваді стоять ельфи та їхні друзі, але і їм недостатньо сили, щоб переконати Грінча відступити від свого задуму», кажуть в Osocor.

У комплексі 10 грудня відкрили зимове містечко. Тут є ковзанка, атракціони та фудкорт. За словами організаторів, є укриття та генератор. Квитки на можна придбати за посиланням.


Коли: 24 та 25 грудня, початок о 17:00

Де: Osocor Residence, вулиця Виноградна, 2;


Різдвяний ярмарок в Історичному музеї

Національний музей історії України спільно з Благодійним фондом «Мистецький Український Рух» проведе різдвяний ярмарок.

На ярмарку відбудуться різдвяний вертеп, співи колядок. Дітям розповідатимуть про традиції й історію різдвяних свят. Будуть також майстер-класи, квест «Детективна історія. Куди зникли різдвяні та новорічні свята?».

Вхід на ярмарок за звичайним квитком до музею – 90 грн, для школярів, студентів чи пенсіонерів – 50 грн. За цим квитком можна оглянути також усі виставки музею. А за донейти можна придбати вироби українських митців. Усі вторговані кошти підуть на підтримку ЗСУ.


Коли: 11:00–18:00, 25 грудня

Де: Національний музей історії, вулиця Володимирська, 2.


Обкладинка: ВДНГ