Найбільша виставка попкультури світу Comic-Con International: San Diego відбулася 21–24 липня. Головною подією SDCC 2022 стала презентація Marvel Studios із новими трейлерами до 2026 року. Нові трейлери представили й у всесвіті DC, а також «Ходячі мерці» та «Володар перснів». Редакція The Village Україна зібрала головні трейлери Comic-Con 2022.

Нові фільми Marvel Studios

Кіностудія Marvel Studios, що відповідає за екранізації коміксів Marvel, показала на Comic-Con лінійку фільмів і серіалів до 2026 року.

Повний перелік лінійки фільмів Marvel Studios:

  • «Чорна Пантера: Ваканда назавжди» (Black Panther: Wakanda Forever) – 10 листопада 2022;
  • «Людина-мураха та Оса: Квантуманія» (Ant-Man and the Wasp: Quantumania) – 16 лютого 2023;
  • «Вартові галактики 3» (Guardians of the Galaxy Vol. 3) – 4 травня 2023;
  • «Марвели» (The Marvels) – 27 липня 2023;
  • «Блейд» (Blade) – 2 листопада 2023;
  • «Капітан Америка: Новий світовий порядок» (Captain America: New World Order) – 2 травня 2024;
  • «Громовержці» (Thunderbolts) – 25 липня 2024;
  • «Фантастична четвірка» (Fantastic 4) – 7 листопада 2024;
  • «Месники: Династія Канга» (Avengers: The Kang Dynasty) – 1 травня 2025;
  • «Месники: Таємні війни» (Avengers: Secret Wars) – 6 листопада 2025;
Нова лінійка фільмів Marvel Studios

Останній фільм студії у 2022-му «Чорна Пантера: Ваканда назавжди» закриє четверту фазу фільмів MCU, а перший фільм 2023-го «Людина-мураха та Оса: Квантуманія» розпочне дві наступні частини, які отримали назву «Сага мультивсесвіту». Її фіналом стануть два нові фільми «Месники» про головну команду супергероїв MCU, які вийдуть упродовж пів року у 2025: із підзаголовками «Династія Канга» та «Таємні війни». Ключовим персонажем саги повинен стати Канг у виконанні Джонатана Мейджорса, який уперше з'явився в серіалі «Локі», а надалі стане головним антагоністом і в третій частині «Людини-павука», і в нових «Месниках».

«Капітан Америка» стане другим після «Тора» франчайзом MCU, який отримає четвертий за ліком фільм: утім, після подій «Месників: Завершення» головним героєм буде вже не герой Кріса Еванса, а Яструб у виконанні Ентоні Макі, який прийняв щит Кепа в серіалі «Яструб і Зимовий Солдат». Фільм «Марвели» об’єднає жіночу команду з Капітаном Марвел, Міс Марвел і Фотоном, а «Громовержці» – антагоністів цього всесвіту, включно із Зимовим Солдатом і бароном Земо. Нових героїв своєю чергою повинні ввести «Блейд» із Махершалою Алі та третя версія «Фантастичної четвірки» на чолі із Джоном Красінскі. Водночас «Людина-мураха» та «Вартові галактики» отримають логічні закінчення трилогій. 

Окрім того, Marvel Studios додали до календаря прем’єр поки не анонсований фільм на 13 лютого 2025 року, а також чотири фільми на 2026-й: 13 лютого, 30 квітня, 23 липня і 5 листопада. 

Трейлер фільму «Чорна Пантера: Ваканда назавжди»

Закрили панель Marvel Studios трейлером сиквелу «Чорної Пантери», який має вийти цьогоріч у листопаді. У трейлері Ваканда оплакує свого лідера, Чорну Пантеру: виконавець головної ролі Чадвік Боузман помер від раку у 2020 році, і творці фільму вирішили не замінювати номінанта на «Оскар» у цій ролі. Утім, у трейлері натякають, що Чорною Пантерою може стати інший персонаж. 

Нові серіали Marvel Studios

Для початку студія показала трейлер свого наступного серіалу «Жінка-Халк», який вийде вже в серпні. Жінка-Халк – це кузина Брюса Беннера Дженніфер Волтерс, яка отримує його надзвичайні здібності, але водночас продовжує працювати адвокаткою. До ролі Халка повернеться Марк Раффало, а як шоуранерка за серіал відповідає Джессіка Гао, яка серед іншого написала той самий епізод «Ріка і Морті» про Ріка-огірка. 

Трейлер серіалу «Жінка-Халк»

Також орієнтовні дати прем’єр отримали серіали «Таємне вторгнення» (за однойменною лінійкою коміксів про інфільтрацію Землі іншопланетною расою скруллів), другий сезон «Локі» з Томом Хіддлстоном, спіноф «Соколиного ока» (про супергеройку Ехо, яка походить із корінних американців), «Залізне Серце» (про наступницю Залізної людини Рірі Вільямся, яка вперше з’явиться на екрані в сиквелі «Чорної Пантери»), спіноф «Ванда/Віжена» «Агата» (з Кетрін Хан у головній ролі) і перезапуск «Шибайголови» (у якому повернуться і Чарлі Кокс, і Вінсент Д’Онофріо із серіалу на Netflix). 

Ще один новий серіал Marvel – про Ґрута з «Вартових галактики», який складатиметься з п’яти коротких метрів.

Повний перелік лінійки серіалів Marvel Studios:

  • «Жінка-Халк» (She-Hulk) – 17 серпня 2022;
  • «Таємне вторгнення» (Secret Invasion) – весна 2023;
  • 2-й сезон «Локі» (Loki) – літо 2023;
  • «Ехо» (Echo) – літо 2023;
  • «Залізне Серце» (Ironheart) – осінь 2023;
  • «Агата: Шабаш хаосу» (Agatha: Coven of Chaos) – зима 2023;
  • «Шибайголова: Народжений заново» (Daredevil: Born Again) – весна 2024;

Що показали DC

У кінематографічному всесвіті коміксів DC також є новинки. У першому сиквелі продовженні «Шазама!» показали нову команду супергероїв і Хелен Міррен і Люсі Лью у ролі антигеройок. 

Трейлер фільму «Шазам! Лють богів»

У новому ж трейлері «Чорного Адама» (який у коміксах є головним суперником Шазама) показали, за що Двейн Джонсон отримає понад 20 мільйонів доларів гонорару. 

Трейлер фільму «Чорний Адам»

А ось так зірка «Форсажу» та «Джуманджі» з’явився перед фанатами на Comic-Con:

Що ще показали на Comic-Con

Новий трейлер «Володаря перснів» – найдорожчого серіалу в історії від Amazon Prime, перший сезон якого вийде вже у вересні.
11-й (так, 11-й) сезон «Ходячих мерців», який стане для зомбі-серіалу останнім.
Утім, франчайз «Ходячих мерців» на цьому не закінчиться: анонсували відразу кілька спінофів, серед яких серіал із поверненням Ріка та Мішонн із перших сезонів.
Довгоочікувана адаптація «Пісочного чоловіка» Ніла Геймана – з Томом Старріджем у головній ролі. Прем’єра на Netflix – уже 4 серпня
Продовження франчайзу «Стартрек» – із Патріком Стюартом у ролі капітана Пікара, який повертається вже на третій сезон пригод.
«На краю історії» – спіноф серії «Скарб нації», у якому Ніколас Кейдж передає естафетну паличку новій героїні.
Нова адаптація «Інтерв'ю з вампіром»: без Бреда Пітта і Тома Круза, але з кров’ю та дорогими декораціями.
Третій сезон «Міфічного квесту» – мабуть, найкращого серіалу про розробників ігор, від співтворця «У Філадельфії завжди сонячно».

Обкладинка: Marvel Studios