Зірка фільмів «Чорна Пантера» та «Месники» Чедвік Боузман помер у віці 43 років через рак, підтверджує родина актора.

«Із невимовним сумом підтверджуємо, що Чедвік Боузман відійшов в інший світ. У 2016 році в Чедвіка діагностували колоректальний рак третьої стадії. Протягом останніх чотирьох років він боровся з ним. Урешті рак перейшов на четверту стадію. [...] Чедвік помер удома, поруч із дружиною та родиною», – йдеться в повідомленні представників Боузмана. 

«Честю його кар’єри стало втілення на екрані Короля Т’Чали у фільмі «Чорна Пантера», – додають у повідомленні. Таким способом Боузман став виконавцем ролі першого супергероя африканського походження у всесвіті Marvel Studios. Фільм 2018 року заробив у прокаті понад мільярд доларів і здобув три «Оскари».

Актор не оголошував про діагноз публічно й продовжував роботу над фільмами. Від моменту діагностування він також устиг знятися в ролі Чорної Пантери у двох фільмах серії «Месники». У 2020 році вийшов перший фільм Боузмана у співпраці з режисером Спайком Лі «5 братів» (Da 5 Bloods). У стрічці він виконав роль ветерана війни у В’єтнамі. 

Також він втілив на екрані бейсболіста Джекі Робінсона («42», 2013), музиканта Джеймса Брауна («Вставай!», 2014) і члена Верховного Суду США Терґуда Маршалла («Маршалл», 2017).