Повернення Джеймса Бонда, Диво-жінки та «Мисливців на привидів», а ще нові фільми Крістофера Нолана, Девіда Фінчера, Веса Андерсона, Чарлі Кауффмана, Аарона Соркіна, Спайка Лі, Софії Копполи та Едґара Райта – у 2020 році буде багато цікавого. Та поки The Village Україна розповідає про головні блокбастери 2020 року.

Зауважимо, що ми не брали до уваги фільми на зразок «1917», «Кролик Джоджо» та «Чудовий день у нашому районі», які беруть участь у цьогорічній оскарівській гонці та вийдуть в український прокат у січні та лютому. Також ми не включали до списку фільми стримінгових сервісів і стрічки, які поки не отримали визначену дату української прем’єри.

«Хижі пташки (та фантастична Харлі Квін)»

Birds of Prey (and the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn)

Трейлер фільму «Хижі пташки»

Емансипація

Якщо комусь і пішов на користь фільм «Загін самогубців», то це Марґо Роббі та її персонажці Харлі Квін. Поки DC готує перезапуск франчайзу зусиллями режисера «Вартових галактики» Харлі збирає власну команду – вже не з Джокером, а з подружками. Протистоятиме жіночій команді Чорна Маска – перша за тривалий час роль антагоніста від Юена Макґреґора.


Прем’єра в Україні: 6 лютого

Режисерка: Кеті Янь

У ролях: Марґо Роббі («Одного разу... в Голлівуді»), Мері Елізабет Вінстед («Скотт Пілігрим проти світу»), Юен Макґреґор («Крістофер Робін»)

«Їжак Сонік»

Sonic The Hedgehog

Трейлер фільму «Їжак Сонік»

На швидкість

Сонік долає звуковий бар’єр, сині голки розмиваються від швидкості, на тлі звучить стукіт золотих кілець. Екранізувати відеогру Sonic The Hedgehog – завдання непросте. Для цього треба переконати Джима Керрі взяти на себе роль поганця Доктора Роботніка і розібратися з антропоморфністю самого Соніка – перемальовувати зуби персонажа довелося вже після прем’єри першого трейлера.


Прем’єра в Україні: 13 лютого

Режисер: Джефф Фаулер

У ролях: Джим Керрі («Тупий і ще тупіший»)

«Людина-невидимка»

The Invisible Man

Трейлер фільму «Людина-невидимка»

Не видно

«Людина-невидимка» повинна була стати одним із ключових фільмів «всесвіту монстрів» Universal Pictures – поряд із Франкенштейном, Дракулою і Мумією. Утім, нова адаптація «Мумії» з Томом Крузом провалилася і плани на франчайз згорнули. Права на екранізацію роману Герберта Веллса перейшли до продюсера Джейсона Блума, який за останні кілька років випустив «Пастку», «Чорного кланівця» та «Ґласс». У новій версії головну роль виконає Елізабет Мосс із Mad Men та «Розповіді служниці».


Прем’єра в Україні: 27 лютого

Режисер: Лі Воннелл («Пила»)

У ролях: Елізабет Мосс («Розповідь служниці»)

«Уперед»

Onward

Трейлер фільму «Уперед»

Новий фільм Pixar

Перший за три роки оригінальний фільм студії Pixar створить світ, у якому чари відходять на другий план через новітні технології. Відновити магію спробують два брати, які хочуть провести ще хоча б день із померлим батьком. Двох персонажів в оригінальній версії озвучують Кріс Претт («Вартові галактики») і Том Голланд («Людина-павук: Повернення додому»).


Прем’єра в Україні: 5 березня

Режисер: Ден Скенлон («Університет монстрів»)

«Бладшот»

Bloodshot

Трейлер фільму «Бладшот»

Він Дізель в екранізації коміксу

Морський піхотинець Рей і його дружина стають жертвами нападу і гинуть. Та солдата оживляють під час наукового експерименту, перетворюючи його на супергероя. «Бладшот» – це екранізація однойменної серії коміксів із Віном Дізелем у головній ролі.


Прем’єра в Україні: 5 березня

Режисер: Дейв Вілсон

У ролях: Він Дізель («Форсаж»), Ґай Пірс («Ровер»)

«Тихе місце 2»

A Quiet Place: Part II

Трейлер фільму «Тихе місце 2»

Не чути

«Тихе місце» стало несподіваним хітом завдяки реалізації ідеї з постапокаліптичним світом монстрів, які полюють на людей за звуком. Після самопожертви у фіналі першого фільму історія родини Ебботт не закінчиться. По дорозі героїня Емілі Блант із дітьми зустріне персонажа Кілліана Мерфі.


Прем’єра в Україні: 19 березня

Режисер: Джон Красінскі («Тихе місце»)

У ролях: Емілі Блант («Мері Поппінс повертається!»), Кілліан Мерфі («Початок»)

«Мулан»

Mulan

Трейлер фільму «Мулан»

До бою

Disney продовжує цикл ігрових фільмів як адаптацій класичних мультфільмів: після «Короля Лева», «Красуні й Чудовиська» та «Дамбо» прийшла черга Мулан. Щоправда, цього разу класичну китайську поему подадуть із більшою повагою до першоджерела і з китайськими акторами в головних ролях.


Прем’єра в Україні: 26 березня

Режисерка: Нікі Каро («Тренер»)

У ролях: Лю Іфей, Джет Лі («Поцілунок дракона»), Донні Єн («Бунтар Один. Зоряні Війни: Історія»)

«Нові мутанти»

The New Mutants

Трейлер фільму «Нові мутанти»

Мутувати по-новому

Прем’єру «Нових мутантів» кілька разів відкладали: спочатку через перейзомки, потім через придбання Disney кінобізнесу Fox. Передусім це спроба подивитися на серію «Люди Ікс» з нового ракурсу – у жанрі горору. Одна річ лякати глядачів закинутими будинками й моторошними коридорами, зовсім інша – помістити в закритий простір підлітків із надзвичайними можливостями. Які вони до того ж іще не здатні повністю контролювати. Нове покоління обійдеться без допомоги Росомахи і Магнето: серед нових учнів Професора Ікс – молоді зірки «Гри престолів», «Дивних див» і «Спліту».


Прем’єра в Україні: 2 квітня

Режисер: Джош Бун («Винні зірки»)

У ролях: Аня Тейлор-Джой («Спліт»), Мейсі Вільямс («Гра престолів»), Чарлі Гітон («Дивні дива»)

«Чорна Вдова»

Black Widow

Трейлер фільму «Чорна вдова»

Що сталося в Будапешті?

Наташа Романофф була єдиною жінкою в команді «Месників», але тільки зараз дочекалася на сольний фільм. «Чорна Вдова» відкриє нову фазу фільмів після «Месники: Завершення» і розповість історію становлення супершпигунки. По дорозі розкриють інтригу про те, що трапилося з Романофф у Будапешті й Одесі та в проміжку між подіями стрічок «Капітан Америка: Протистояння» й «Війна нескінченності». Сестру героїні Скарлетт Йоганссон зіграє Флоренс П’ю, а інших членів родини – Девід Гарбор і Рейчел Вайс.


Прем’єра в Україні: 30 квітня

Режисерка: Кейт Шортланд («Берлінський синдром»)

У ролях: Скарлетт Йоганссон («Труднощі перекладу»), Девід Гарбор («Дивні дива»), Флоренс П'ю («Сонцестояння»), Рейчел Вайс («Мумія»)

«Скубі-Ду»

Scoob!

Трейлер фільму «Скубі-Ду»

Як Скубі зустрів Шеґґі

Де ти, Скубі-Ду? Балакливий пес із яскравого мінівена повертається разом із друзями – у формі мультфільму, а не ігрового кіно, як у попередній екранізації. Наприклад, цього разу ми дізнаємося, як Скубі зустрів найкращого друга Шеґґі.


Прем’єра в Україні: 14 травня

Режисер: Тоні Червоне («Луні Тюнз Шоу»)

«Форсаж 9»

Fast & Furious 9

Дев'ятка

Торік франчайз «Форсаж» розважав публіку першим спінофом «Хоббс проти Шоу», а цього року повернеться основна команда чи то стритрейсерів, чи то міжнародної рятувальної служби. Повернеться й уже відома загроза – хакерка Сайфер у виконанні оскарівської лауреатки Шарліз Терон.


Прем’єра в Україні: 21 травня

Режисер: Джастін Лін («Форсаж»)

У ролях: Він Дізель («Хроніки Ріддіка»), Мішель Родрігес («Загублені»), Шарліз Терон («Монстр»)

«Диво-жінка 1984»

Wonder Woman 1984

Трейлер фільму «Диво-жінка 1984»

Орвелл

У першому фільмі принцеса Діана розібралася з першою світовою війною, а тепер візьметься за переламний 1984-й. У сиквелі поки найкращого фільму нового кінематографічного всесвіту коміксів DC Диво-жінка битиметься з таємничим злодієм у виконанні Педро Паскаля з «Мандалорця». Таємничим чином до неї повернеться коханий Стів Тревор, який загинув у фіналі першої стрічки.


Прем’єра в Україні: 4 червня

Режисерка: Патті Дженкінс («Диво-жінка»)

У ролях: Ґаль Ґадот («Диво-жінка»), Кріс Пайн («Стартрек»), Педро Паскаль («Мандалорець»), Крістен Віґ («Марсіянин»)

«Душа»

Soul

Трейлер фільму «Душа»

Душею навиворіт

Ще один новий фільм Pixar – про вчителя музики, який потрапляє у дивний аналог чистилища. Режисером «Душі» є Піт Доктер, який знімав не лише «Корпорацію монстрів», а й «Думками навиворіт», тому ми впевнені, що сюжет буде простішим і цікавішим, ніж здається з опису. Головні ролі озвучують Джеймі Фокс і Тіна Фей, а за саундтрек відповідають Трент Резнор і Аттікус Росс із Nine Inch Nails.


Прем’єра в Україні: 18 червня

Режисер: Піт Доктер («Корпорація монстрів»)

«Посіпаки: Становлення лиходія»

Minions: The Rise of Gru

Трейлер першої частини фільму «Посіпаки»

Міньйони повертаються

Як Ґрю став лиходієм і зустрів своїх посіпак? Розповість приквел серії «Нікчемний я». В оригіналі, як і завжди, головного героя озвучить Стів Каррелл.


Прем’єра в Україні: 2 липня

Режисер: Кайл Болда («Нікчемний я 3»)

«Персонаж»

Free Guy

Трейлер фільму «Персонаж»

NPC

Що було б, якби неігровий персонаж у відеогрі став самосвідомим і міг самостійно ухвалювати рішення? Зірка «Дедпула» Раян Рейнольдс каже, що це «улюблений фільм у його кар’єрі». Реалізує ідею продюсер «Дивних див» Шон Леві.


Прем’єра в Україні: 2 липня

Режисер: Шон Леві («Дивні дива»)

У ролях: Раян Рейнольдс («Дедпул»), Джоді Комер («Убиваючи Єву»)

«Мисливці на привидів: З того світу»

Ghostbusters: Afterlife

Трейлер фільму «Мисливці на привидів: З того світу»

Діди воювали

Історію команди «Мисливців на привидів» відновлять за понад 30 років після прем’єри другого фільму серії – причому зрежисує сиквел син режисера оригінальних фільмів Айвана Райтмена Джейсон. Забувши про жіночу команду фільму 2016 року, продовжать сюжетну лінію через нащадків «Мисливців» – Пола Радда і Фінна Вулфгарда.


Прем’єра в Україні: 9 липня

Режисер: Джейсон Райтман («Джуно»)

У ролях: Білл Мюррей («Мисливці на привидів»), Сіґурні Вівер («Чужий»), Пол Радд («Людина-Мураха»), Фінн Вулфгард («Дивні дива»)

«Тенет»

Tenet

Трейлер фільму «Тенет»

Новий фільм Крістофера Нолана

Третя світова війна невідворотна – зупинити її можна лише завдяки подорожам у часі. Мабуть, крім Крістофера Нолана хіба що Квентін Тарантіно може дозволити собі взяти в голлівудської студії понад 200 мільйонів доларів на авторський блокбастер. У головній ролі – син Дензела Вашингтона Джон Девід, який торік знявся у «Чорному кланівцеві» Спайка Лі.


Прем’єра в Україні: 16 липня

Режисер: Крістофер Нолан («Темний лицар»)

У ролях: Джон Девід Вашингтон («Чорний кланівець»), Роберт Паттінсон («Маяк»), Майкл Кейн («Темний лицар»)

«Кращий стрілець: Меверік»

Top Gun: Maverick

Трейлер фільму «Кращий стрілець: Меверік»

В небо жене

Том Круз був популярним ще в 1986 році, коли вийшов перший Top Gun. Зірка «Місії нездійсненної» каже, що не збирався повертатися до ролі пілота без режисера Тоні Скотта, який загинув у 2012 році. Але передумав, коли ідею для сиквелу запропонував режисер «Облівіона» Джозеф Косінскі. Разом із Крузом літатимуть Вал Кілмер і Майлз Теллер.


Прем’єра в Україні: 16 липня

Режисер: Джозеф Косінскі («Трон: Спадок»)

У ролях: Том Круз («Місія нездійсненна»), Дженніфер Коннеллі («Халк»), Майлз Теллер («Одержимість»)

«Круїз у джунглях»

Jungle Cruise

Трейлер фільму «Круїз у джунглях»

Атракціон

Disney перетворили на блокбастер атракціон «Пірати Карибського моря», тож вирішили спробувати і з іншим хітом «Діснейленду», «Круїзом у джунглях». Вирушають у круїз у пошуках Дерева життя Двейн Джонсон та Емілі Блант – як капітан корабля і дослідниця відповідно.


Прем’єра в Україні: 23 липня

Режисер: Жоме Коле-Серра («Мілина»)

У ролях: Двейн Джонсон («Форсаж»), Емілі Блант («Тихе місце»)

«Морбіус»

Morbius

Перший спіноф «Людини-павука»

Науковець намагається вилікувати себе від рідкісної хвороби, але в процесі експерименту перетворюється на вампіра. «Морбіус» – перший спіноф «Людини-павука», присвячений становленню одного з ворогів Пітера Паркера. У головній ролі – Джаред Лето.


Прем’єра в Україні: 30 липня

Режисер: Даніель Еспіноза («Життя»)

У ролях: Джаред Лето («Далласький клуб покупців»), Метт Сміт («Доктор Хто»), Джаред Гарріс («Чорнобиль»)

«Мисливець на монстрів»

Monster Hunter

Екранізація відеогри

Команда військових під юрисдикцією ООН потрапляє в портал, який переносить у світ, де величезні монстри змагаються з мисливцями. «Мисливець на монстрів» – це нова екранізація популярної серії відеогор від режисера Пола Андерсона, який уже зняв адаптації Mortal Kombat і Resident Evil. У головній ролі дружина Андерсона Мілла Йовович.


Прем’єра в Україні: 3 вересня

Режисер: Пол. В. С. Андерсон («Обитель зла»)

У ролях: Мілла Йовович («Далласький клуб покупців»), Рон Перлман («Хеллбой»)

«Кінґс Мен»

The King’s Man

Трейлер фільму «Кінґс Мен»

Приквел

У першому фільмі «Кінґсмен» ми дізналися про таємну спільноту шпигунів Її Величності, у сиквелі – про її американських відповідників. У третьому фільмі нам покажуть історію «Кінґсмен» на початку ХХ століття. Головну роль в екранізації коміксу Дейва Ґіббонса виконає Рейф Файнс.


Прем’єра в Україні: 17 вересня

Режисер: Метью Вон («Люди Ікс: Перший клас»)

У ролях: Рейф Файнс («Готель Ґранд Будапешт»), Ріс Іфанс («Ноттінг Гілл»), Джемма Артертон («Принц Персії»)

«Святі Ньюарка»

The Many Saints of Newark

Як Тоні Сопрано став Тоні Сопрано

«Клан Сопрано» – один із найкращих серіалів в історії американського телебачення. Після смерті виконавця головної ролі Джеймса Ґандольфіні творець серіалу Девід Чейз вирішив розповісти історію становлення Тоні Сопрано. Роль майбутнього боса мафії виконає син Ґандольфіні Майкл, який уже засвітився в іншому проєкті HBO «Двійка».


Прем’єра в Україні: 17 вересня

Режисер: Алан Тейлор («Гра престолів»)

У ролях: Майкл Ґандольфіні («Двійка»), Віра Фарміґа («Вище неба»), Рей Ліотта («Славні хлопці»)

«Смерть на Нілі»

Death on the Nile

Агата Крісті

Кеннет Брана запустив франчайз із екранізацією Агати Крісті «Убивство у Східному експресі». У продовженні «Смерть на Нілі» один із найвідоміших британських театральних постановників повернеться як режисер і виконавець ролі Еркюля Пуаро. Під підозру детектива під час розслідування вбивства у Єгипті потраплять персонажі Ґаль Ґадот, Армі Хаммера і Рассела Бренда.


Прем’єра в Україні: 8 жовтня

Режисер: Кеннет Брана («Убивство у Східному експресі»)

У ролях: Кеннет Брана («Убивство у Східному експресі»), Аннет Бенінґ («Жінки ХХ століття»), Ґаль Ґадот («Диво-жінка»), Армі Хаммер («Назви мене своїм ім’ям»)

«Гелловін вбиває»

Halloween Kills

День жахів

Продовження серії фільмів жахів «Гелловін» зібрало у прокаті в 30 разів більше, ніж на нього витратили. Так нова історія про вбивства Майкла Маєрса і перетворилася з експерименту на трилогію. Другий фільм про героїв Джона Карпентера знову зіштовхне вбивцю з Лорі, якій вдалося вижити.


Прем’єра в Україні: 15 жовтня

Режисер: Девід Ґордон Ґрін («Гелловін»)

У ролях: Джеймі Лі Кертіс («Ножі наголо»)

«Вічні»

The Eternals

Нова команда Marvel

Коли Мартін Скорсезе назвав фільми про супергероїв атракціонами, а не кіно, президент Marvel Studios Кевін Файґі відповів, що прямо зараз на Канарських островах студія знімає 200-мільйонний фільм за баченням режисерки Хлої Жао, яка вийшла з незалежного кіно. Причому – про персонажів, відомих навіть не всім прихильникам коміксів. Події «Вічних» відбуватимуться протягом 7000 років, вони введуть у всесвіт Marvel нову іншопланетну расу, представників якої зіграють Анджеліна Джолі, зірки «Гри престолів» Кіт Гаррінгтон і Річард Медден, а також Лорен Рідлофф, відома за роллю першої глухої супергероїні в кіно.


Прем’єра в Україні: 4 листопада

Режисерка: Хлоя Жао («Вершник»)

У ролях: Анджеліна Джолі («Містер і місіс Сміт»), Сальма Хайєк («Бандитки»), Річард Медден («Охоронець»), Кумейл Нанджіані («Кремнієва долина»)

«Ґодзілла проти Конґа»

Godzilla vs Kong

Баба Яга проти

Нові екранізації «Ґодзілли» та «Кінґ Конґа» кілька років тому запустили саме для цього – щоб звести в одному фільмі двох монстрів. Точно буде епічно.


Прем’єра в Україні: 19 листопада

Режисер: Адам Вінгард («Гість»)

«007: Не час помирати»

No Time To Die

Трейлер фільму «007: Не час помирати»

Останній фільм про Джеймса Бонда з Деніелом Крейґом

П’ятий фільм у ролі агента 007 стане останнім для актора Деніела Крейґа і трилогії, початої в «007: Скайфолл» (здається, цього разу вже точно). Окрім уже відомого антагоніста Крістофа Вальца, протистоятиме Бонду лауреат «Оскара» Рамі Малек. Відповідає за фінал режисер «Справжнього детектива» Кері Фукунага, зі сценарієм допомагала авторка «Флібеґ» Фібі Воллер-Бридж.


Прем’єра в Україні: листопад

Режисер: Кері Фукунага («Справжній детектив»)

У ролях: Деніел Крейґ («Ножі наголо»), Рамі Малек («Богемна рапсодія»)

«Дюна»

Dune

По спеції

Дені Вільньов наважився на найбільший виклик у кар’єрі із продовженням культового «Той, хто біжить по лезу». Та виявилося, що це була тільки розминка – перед екранізацією роману Френка Герберта «Дюна», яка свого часу зламала Девіда Лінча. У головних ролях історії про далеке майбутнє на віддаленій планеті – увесь Голлівуд від Оскара Айзека, Тімоті Шаламе і Зендаї до Хав’єра Бардема, Стеллана Скарсгорда та Шарлотти Ремплінґ. Вільньов планує розділити історію на два фільми.


Прем’єра в Україні: 17 грудня

Режисер: Дені Вільньов («Той, хто біжить по лезу 2049»)

У ролях: Тімоті Шаламе («Назви мене своїм ім’ям»), Оскар Айзек («Зоряні війни: Останні джедаї»)

«Вестсайдська історія»

West Side Story

Мюзикл Спілберга

Стівен Спілберг вирішив екранізувати мюзикл Стівена Сондхайма та Леонарда Бернстайна «Вестсайдська історія». Сценарій про кохання між Тоні та Марією з ворожих банд Нью-Йорка адаптував Тоні Кушнер, який написав для Спілберга «Мюнхен» і «Лінкольн».


Прем’єра в Україні: 17 грудня

Режисер: Стівен Спілберг («Врятувати рядового Раяна»)

У ролях: Енсел Елґорт («На драйві»)

Обкладинка: Kinomania