Е3 – найбільша у світі виставка відеоігор, яка щорічно проходить у Лос-Анджелесі. Щоліта The Electronic Entertainment Expo збирає головних розробників ігор і десятки тисяч відвідувачів. Е3 2019 стала першою в історії виставкою, що відбулася без платформотримача Sony. Але показати що було й без власників PlayStation. Обираємо головні трейлери з конференцій Microsoft, Electronic Arts і Bethesda, які відбулися 9 червня, і чекаємо на презентації Nintendo та Ubisoft, заплановані на 10 червня. 

Halo Infinite

Трейлер гри Halo Infinite

Що це: повернення головного ексклюзива Xbox


Поки головний анонс Е3 2019 – консоль нового покоління від Microsoft, яку називають Project Scarlett. Спадкоємець Xbox One вийде у 2020 році, і одним із ексклюзивів платформи стане перезапуск серії шутерів Halo. Протагоніст Мастер Чіф повернеться, щоб врятувати всесвіт – паралельно з однойменним серіалом від Стівена Спілберга.

FIFA 20

Трейлер гри FIFA 20

Що це: нова версія найбільш популярного симулятора футболу – тепер із режимом вуличного футболу


Цьогорічна версія футбольного симулятора FIFA обіцяє найбільше нововведення після переходу серії на рушій нового покоління – введення режиму вуличного футболу Volta Football. Це гра у грі, яку одразу впізнають шанувальники серії FIFA Street: замість великого футбольного поля – майданчики на зразок паркінгів і руфтопів, замість звичних 11-на-11 – 3-на-3 чи 5-на-5. Окрім того, вперше в історії серії змагатися зможуть змішані команди чоловіків і жінок. Трейлер FIFA 20 знімали в Києві на недобудованому Дарницькому вокзалі, до зйомок залучили українських футболісток. 

Cyberpunk 2077

Трейлер гри Cyberpunk 2077

Що це: рольова гра від творців The Witcher, на яку чекали сім років


Так, це Кіану Рівз у трейлері Cyberpunk 2077. Зірка «Матриці» та «Джона Віка» виконає ключову роль байкера Джонні Сілверхенда у новій грі від авторів The Witcher, польської студії CD Projekt RED. Ще одна приємна несподіванка – у продажу адаптація настільної гри повинна зявитися вже в квітні 2020 року, за сім років після першого анонсу. 

Star Wars Jedi: Fallen Order

Трейлер гри Star Wars Jedi: Fallen Order

Що це: нова велика гра у всесвіті «Зоряних війн» 


Star Wars Jedi: Fallen Order – це гра від творців Titanfall у всесвіті «Зоряних війн». Впізнаваний стиль далекої-далекої галактики, новий милий дроїд і навіть персонаж Форреста Віттакера з фільму «Бунтар Один. Зоряні війни. Історія» – Fallen Order вписали у загальний канон всесвіту. 

Elden Ring

Трейлер гри Elden Ring

Що це: Джордж Мартін написав сценарій відеогри від творців Dark Souls


Джордж Мартін так і не дописав «Пісню льоду та полумя», але продовжує розробляти інші проєкти – від спінофів «Гри престолів» до відеогри з авторами Dark Souls. Elden Ring – це нова рольова гра від японської студії FromSoftware, сценарій до якої написаний спільно з Мартіном. Геймдизайнер Хідетака Міядзакі називає гру «темним фентезі, яке дозволить втілити у життя багато чого, що не вписувалося у серію Dark Souls». Як завжди у цих двох, буде жорстоко і складно. 

Gears 5

Трейлер гри Gears 5

Що це: продовження шутеру Gears of War


Gears of War – одна з головних ексклюзивних серій платформи Xbox, яку у вересні продовжать Gears 5. Особливість нового проєкту – протагоністка Кейт, яка розривається між вірністю команді та своїм походженням. У новому тизері це підкреслили за допомогою хіта Біллі Айліш.

Deathloop

Трейлер гри Deathloop

Що це: нова гра від творців Dishonored


Заморожений острів, на якому треба вбивати, щоб вижити. Deathloop – це нова гра від авторів Dishonored, студії Arkane. Французькі розробники знову поєднують фантастичні та реалістичні елементи у форматі від першої особи, але цього разу в стилістиці не стімпанку, а постапокаліпсису. Окрім того, натякають на можливість зіграти за двох персонажів.

Wolfenstein: Youngblood

Трейлер гри Wolfenstein: Youngblood

Що це: захоплений нацистами Париж


Ще одна гра, якою займається студія Arkane – продовження класичного шутеру Wolfenstein. Події серії відбуваються в альтернативній реальності, де в другій світовій війні перемогли нацисти. Після пригод БіДжея Блажковіча у нацистських США в сиквелі головними героями стануть його діти, а дію перенесуть у Париж 1980-х. Ще одне продовження шутеру з 90-х – нова Doom Eternal вийде у листопаді.

Ghostwire: Tokyo

Трейлер гри Ghostwire: Tokyo

Що це: горор у сучасному Токіо від автора Resident Evil


У Токіо раптово зникають мільйони людей – за прикладом чи то «Залишених», чи то «Месників». У цьому сетингу автор оригінальної Resident Evil Сіндзі Мікамі розробляє новий горор, який поєднає і фантастичні, і містичні елементи. Ще один горор, на який варто звернути увагу – гра від першої особи у всесвіті жахів «Відьма з Блер».

Minecraft Dungeons

Трейлер гри Minecraft

Що це: улюблена гра вашого молодшого брата – тепер у форматі Diablo


Поєднати феномен Minecraft та ігрову механіку, знайому за серією Diablo – завдання нового проєкту від авторів найбільш відомого ігрового конструктора. Реліз Minecraft Dungeons очікується вже навесні.

Обкладинка: Cyberpunk 2077