The Village Україна пропонує нагадати про треки, які ми слухали цього літа.

Обкладинка: The Carters – APESHIT

Kanye West – Ghost Town у сервісі Apple Music

Kanye West – Ghost Town

Літо розпочалося з нового альбому Каньє Веста: восьмий студійний альбом автора My Beautiful Dark Twisted Fantasy вийшов 1 червня. Спільний трек із Kid Cudi та PARTYNEXTDOOR «Ghost Town» називають емоційним центром альбому – подалі від Дональда Трампа і суперечливих заяв про рабство.

The Carters – APESHIT

The Carters – APESHIT

Кохання, що перемогло – врятований шлюб Jay-Z та Beyonce святкують у всьому спільному альбомі Everything Is Love. Але трек APESHIT, спродюсований Фарреллом Вільямсом і Migos, – окремий випадок. У Луврі вже почали проводити екскурсії на основі кліпу.

Paul McCartney – Come On To Me

Paul McCartney – Come On To Me

Новий альбом Пола Маккартні вийде у вересні, але сингли колишній «бітл» випустив улітку. Один із них, пісня Come On To Me, за словами самого сера Пола, є «ідеальним саундтреком для того, щоб підчепити дівчину».

Lykke Li – hard rain

Lykke Li – hard rain

Композиція hard rain відкриває новий альбом шведської співачки Люкке Лі. У записі треку взяв участь співзасновник Vampire Weekend Rostam. За визначенням Highsnobiety, у кліпі на пісню Лі «виступає на захист поцілунку».

Gorillaz – Hollywood

Gorillaz – Hollywood

Лід-сингл нового альбому віртуального гурту Деймона Албарна – гіпнотичний і без візуалізації. Snoop Dogg, який виконує у треку куплет, до Києва не привезли, але достатньо виявилося і заздалегідь записаного з ним відео.

Drake – In My Feelings

Drake – In My Feelings

393 мільйони відтворень за два місяці – стримінговий сервіс Spotify назвав In My Feelings найбільш популярною піснею літа. Трек із нового альбому Drake уже запустив серію мемів і флешмобів.

Nine Inch Nails – God Break Down The Door

Nine Inch Nails – God Break Down The Door

Трент Резнор висловлює пошану Девіду Бові за допомогою саксофона – урешті-решт, свого часу саме завдяки поїздці в тур із Бові Nine Inch Nails закріпилися на американській музичній сцені.

Florence + the Machine – Hunger

Florence + the Machine – Hunger

«Ця пісня не повинна була стати піснею, це була поезія», – пише Флоренс Велч. Перетворити вірш про буквальний і метафоричний голод на лідера чарту Billboard допоміг відомий за співпрацею із Lana Del Rey i Eminem продюсер Еміл Хейні.

Justin Timberlake – SoulMate

Justin Timberlake – SoulMate

Легкий радіохіт від продюсера, який працює з Дрейком – перший сингл Джастіна Тімберлейка після альбому Man of the Woods.

21 Pilots – Nico And The Niners

21 Pilots – Nico And The Niners

До першого приїзду в Україну 21 Pilots підготувалися, знявши кліп на території Київського національного університету. Автори хіта Stressed Out продовжують використовувати мотиви антиутопії для того, щоб говорити про депресію. Таким чином Nico And The Niners продовжує лінію синглу Jumpsuit.

Childish Gambino – Feels Like Summer

Мотив легкого літнього хіта, але в тексті – загроза глобального потепління і кризи перенаселення. Дональд Ґловер продовжує винаходити нові способи загортати актуальні меседжі в обгортку віральних хітів. Та сама історія – і зі ще одним літнім синглом Childish Gambino – Summertime Magic.

Childish Gambino – Feels Like Summer
Postman – I Mitt Sinn

Postman – I Mitt Sinn

Сингл із нового альбому фронтмена гурту 5 Vymir – спільна робота з норвезькою співачкою Аньєю Ойєр Вістер. «Чому я такий чужий на своїй землі?» – звучить запитання на початку пісні. «Ми з тобою не чужі на одній Землі», – відповідають останні слова.

Chance the Rapper – I Might Need Security

Chance the Rapper – I Might Need Security

За першими мікстейпами та повноцінним альбомом Chance the Rapper могло створитися враження, що це хороший хлопець, який під госпели читає про рідне місто. У чотирьох літніх синглах «Ченса» вистачає і Чикаго, і бога, і позитиву. Але про те, що це уявлення грішило зайвим спрощенням, свідчить пісня I Might Need Security – із семплом Fuck You! у виконанні Джеймі Фокса на повторі.

A$AP Rocky & Tyler, the Creator – Potato Salad

A$AP Rocky & Tyler, the Creator – Potato Salad

Тайлер і «Роккі» веселяться у Парижі – як заповідали Jay-Z і Каньє. Окрема поява – Джейден Сміт.

JMSN – Talk Is Cheap

JMSN – Talk Is Cheap

JMSN має досвід співпраці з Кендріком Ламаром, а в листопаді вдруге виступить у Києві. Нові сингли артиста, який експериментує з жанром R&B, можна порівняти з класичним Джастіном Тімберлейком.

Nicki Minaj – Barbie Dreams

Nicki Minaj випустила ще один провокативний альбом, але найбільше обговорювали цей сингл – із прямими зверненнями до головних реперів сучасності від Drake до Young Thug.

Nicki Minaj – Barbie Dreams
Travis Scott – STOP TRYING TO BE GOD

Travis Scott – STOP TRYING TO BE GOD

Kid Cudi, Джеймс Блейк, Філіп Бейлі і Стіві Вандер на губній гармоніці – для синглу з альбому Astroworld Тревіс Скотт зібрав максимально зірковий склад. У кліпі застереження від комплексу бога підкреслили біблійними мотивами і полум’ям драконів.

Jay Rock – OSOM

Jay Rock – OSOM

Pitchfork називає новий альбом Jay Rock «поки найкращим у кар'єрі» репера. Спільна робота з J. Cole – сингл із понад 14 мільйонами переглядів.

Slaves – Cut And Run

Slaves – Cut And Run

Сингл із нового альбому Slaves – ще одна причина, чому варто відвідати жовтневий концерт британського гурту в Києві.

«Океан Ельзи» – «В небо жене»

«Океан Ельзи» – «В небо жене»

«Настрій [пісні] мені повністю нагадує роки, коли ми працювали над першими альбомами», – каже Святослав Вакарчук. Новий сингл виконали і на святковому концерті на День Незалежності.

Бумбокс & The Gitas – «Тримай мене»

Спільна робота гуртів Андрія Хливнюка та Олександра Чемерова – записана у двох версіях під кожен із колективів.

Бумбокс & The Gitas – «Тримай мене»
Ariana Grande – God is a woman

Ariana Grande – «God is a woman»

Бог – це жінка, вважає Аріана Ґранде. Із цією піснею співачка виступила на церемонії VMA 2018 – як номінантка на артистку року за версією MTV.

Mac Miller – Small Worlds

Mac Miller – Small Worlds

Перший альбом Mac Miller після прощання з Аріаною Ґранде – запис не так про розлучення, як про спробу відновити контроль над своїм життям. Акустичну пісню Small Worlds краще слухати наживо – у виступі Mac Miller на NPR.

Monatik & Надя Дорофєєва – «Глубоко»

Monatik & Надя Дорофєєва – «Глубоко»

Один із лідерів українського чарту YouTube – спільна робота Monatik i вокалістки «Время и Стекло» Наді Дорофєєвої.

Eminem – Kamikaze

Eminem – Kamikaze

Трек із нового несподіваного альбому Eminem під назвою Kamikaze. Маршал Мазерс відповідає на критику після останнього запису Revival, а ще – зводить рахунки із Drake, Tyler, the Creator i Machine Gun Kelly.