The Village Україна продовжує підбивати підсумки року, розповідаючи про головні серіали, прем’єри яких відбулися у 2018-му.

Ігрові серіали


«Кінець ї***ого світу»

The End of the F***ing World

Трейлер серіалу «Кінець ї***ого світу»

Підліткові проблеми

Джеймс та Алісса кидають усе – родини, школу, спалений автомобіль у лісі – і тікають. У пошуках незалежності підлітки знайдуть купу неприємностей і змусять себе ненавидіти. Усе це – за компактні вісім епізодів і під запальну музику.

 ДЕ ДИВИТИСЯ: Netflix


Прем’єра: 5 січня

Сервіс: Netflix

Шоуранерка: Чарлі Ковелл («Палає, палає, палає»)

У ролях: Алекс Лотер («Гра в імітацію»), Джессіка Барден («Страшні казки»)

«Макмафія»

McMafia

Трейлер серіалу «Макмафія»

Російська мафія у Лондоні

Історія про російську діаспору в Лондоні – з усіма відповідними наслідками, включно зі зв’язками з мафією. «Макмафія» є екранізацією книги про кримінальну сцену російського Лондона і в найкращі моменти за актуальністю може позмагатися з першими сезонами «Батьківщини». Росіянина, який забув своє коріння, грає один з головних молодих британських акторів Джеймс Нортон.


Прем’єра: 1 січня

Канал: BBC One

Шоуранери: Хоссейн Аміні («Драйв»), Джеймс Воткінс («Чорне дзеркало»)

У ролях: Джеймс Нортон («Війна і мир»), Олексій Серебряков («Левіафан»)

«Баррі»

Barry

Трейлер серіалу «Баррі»

Кілер на сцені

Білл Хейдер найбільш відомий як учасник золотого складу шоу Saturday Night Live. «Баррі» – перший проект, у якому він виконує роль першого плану. Настільки успішно, що Хейдер уже отримав за роль «Еммі» і номінацію на «Золотий глобус». Це комедійна історія про кілера, який раптово розкриває у собі театральні здібності й розривається між двома непоєднуваними справами.

 ДЕ ДИВИТИСЯ: OLL.TV, Megogo


Прем’єра: 25 березня

Канал: HBO

Шоуранери: Алек Берґ («Сайнфелд»), Білл Хейдер («Дівчина без комплексів»)

У ролях: Білл Хейдер («Дівчина без комплексів»), Генрі Вінклер («Парки і зони відпочинку»)

«Убиваючи Єву»

Killing Eve

Трейлер серіалу «Убиваючи Єву»

Убивча сила

Невловима російська кілерка наводить жах на Європу, зупинити її намагається британська шпигунка азійського походження. «Убиваючи Єву» – це новий серіал авторки «Погані» Фібі Воллер-Бридж, яка продовжує демонструвати своє почуття гумору, але вже в декораціях шпигунського кіно. Виконавиця головної ролі Сандра Оу отримала за серіал номінацію на «Еммі».

 ДЕ ДИВИТИСЯ: Amazon


Прем’єра: 8 квітня

Канал: BBC Three

Шоуранерка: Фібі Воллер-Бридж («Погань»)

У ролях: Сандра Оу («Щоденники принцеси»)

«Патрік Мелроуз»

Patrick Melrose

Трейлер серіалу «Патрік Мелроуз»

Складне дитинство

П’ять романів про Патріка Мелроуза – автобіографічна сага англійського письменника Едварда Сент-Обіна, номінована на Букерівську премію. Головний герой намагається компенсувати брак родинного тепла в дитинстві наркотиками. Складний характер зі шляхетним походженням і наркотичною залежністю – не новина для зірки «Шерлока» і «Месників» Бенедикта Камбербатча. Понад те, можна сказати, що з цією роллю головний сучасний британський актор найближче доводить свої акторські здібності до межі. Ролі батьків Мелроуза виконують агент Сміт із «Матриці» Х’юго Вівінґ та Дженніфер Джейсон Лі з останнього фільму Квентіна Тарантіно. Міні-серіал має лише п’ять епізодів – по одному на кожен із романів.

 ДЕ ДИВИТИСЯ: OLL.TV, Megogo


Прем’єра: 12 травня

Канали: Showtime, Sky Atlantic

Шоуранер: Едвард Берґер («Джек»)

У ролях: Бенедикт Камбербатч («Доктор Стрендж»), Х’юго Вівінґ («Матриця»), Дженніфер Джейсон Лі («Мерзенна вісімка»), Еллісон Вільямс («Пастка»)

«Дуже англійський скандал»

A Very English Scandal

Трейлер серіалу «Дуже англійський скандал»

Чутлива тема

Високопоставлений політик заводить стосунки з чоловіком і намагається їх приховати, коли той погрожує викрити його як гея. «Дуже англійський скандал» – це екранізація одного з найбільш відомих скандалів в історії британської політики із Г’ю Ґрантом і Беном Вішоу в головних ролях. Відповідає за серіал колишній шоуранер «Доктора Хто» Расселл Т. Девіс, а за постановку – Стівен Фрірз («Філомена»).

 ДЕ ДИВИТИСЯ: Amazon


Прем’єра: 20 травня

Канал: BBC One

Шоуранер: Рассел Т. Девіс («Доктор Хто»)

У ролях: Г’ю Ґрант («Пригоди Паддінгтона 2»), Бен Вішоу («007: Координати «Скайфол»)

«Успадкування»

Succession

Тизер серіалу «Успадкування»

Привид Руперта Мердока

Адам Маккей отримав номінацію на «Оскар» за режисуру фільму «Гра на пониження» – сміливе висловлювання на тему фінансової кризи 2008 року та відповідальних за неї людей. Частково стрічка римується із новою роботою режисера, серіалом «Успадкування» на HBO. Це історія про літнього патріарха медіаімперії, який ухвалює рішення відійти від справ. Кому з чотирьох синів він довірить продовження сімейного бізнесу? Якщо історія видається занадто схожою на сюжет навколо родини Руперта Мердока, майте на увазі, що це не випадково.

 ДЕ ДИВИТИСЯ: OLL.TV, Megogo


Прем’єра: 3 червня

Канал: HBO

Шоуранери: Адам Маккей («Гра на зниження»), Джессі Армстронґ («Піп Шоу»)

У ролях: Браян Кокс («Хоробре серце»), Джеремі Стронґ («Гра Моллі»)

«Поза»

Pose

Трейлер серіалу «Поза»

Раян Мерфі повертається

«Ти повинен виходити на подіум так, ніби володієш усім», – кажуть у трейлері серіалу «Поза». Нова робота продюсера Раяна Мерфі, відповідального за «Американську історію злочинів» та «Американську історію жахів», присвячена американській трансгендерній спільноті. Декорації – Нью-Йорк середини 80-х із Дональдом Трампом на тлі.


Прем’єра: 3 червня

Канал: FX

Шоуранери: Раян Мерфі, Бред Фальчук («Американська історія злочинів»)

У ролях: Еван Пітерс («Люди Ікс: Дні минулого майбутнього»), Кейт Мера («Картковий будинок»), Індія Мур, Ем-Джей Родрігес

«Єллоустоун»

Yellowstone

Трейлер серіалу «Єллоустоун»

Новий вестерн від автора «Сікаріо»

Герой із непростим минулим і складні обставини, які змушують його знову бруднити руки. Як і попередні фільми номінанта на «Оскар» Тейлора Шерідана («Сікаріо», «Будь-якою ціною», «Вітряна річка»), «Єллоустоун» працює за принципом класичного вестерну. Своєю чергою, формат серіалу може дати сценаристові більше простору для маневру. У головній ролі – оскарівський лауреат Кевін Костнер.


Прем’єра: 20 червня

Канал: Paramount Network

Шоуранер: Тейлор Шерідан («Будь-якою ціною»)

У ролях: Кевін Костнер («Охоронець»), Келлі Райлі («Шерлок Холмс»)

«Гострі предмети»

Sharp Objects

Трейлер серіалу «Гострі предмети»

Серіал від авторки «Загубленої» з Емі Адамс

«Гострі предмети» – дебютний роман авторки «Загубленої» Ґілліан Флінн. Письменниця брала активну участь у розробці телеадаптації історії про журналістку, яка розслідує серію убивств у рідному місті. У головній ролі – п’ятиразова номінантка на «Оскар» Емі Адамс. Режисер – Жан-Марк Валле, відповідальний за «Велику маленьку брехню».

 ДЕ ДИВИТИСЯ: OLL.TV, Megogo


Прем’єра: 8 липня

Канал: HBO

Шоуранер: Марті Ноксон («Баффі – переможниця вампірів»)

У ролях: Емі Адамс («Афера по-американськи»), Патриція Кларксон («Зелена миля»)

«Жарт»

Kidding

Трейлер серіалу «Жарт»

Повернення Джима Керрі

Джиму Керрі набридло бути Джимом Керрі, і він відійшов від справ. Повернутися на екрани, за власним визначенням, зірку «Маски» змусила роль, у якій він упізнав себе. У «Жарті» знайомого за «Вічним сяйвом чистого розуму» Мішеля Ґондрі Керрі грає улюбленця дітей, який божеволіє прямо в ефірі свої програми на телебаченні.


Прем’єра: 9 вересня

Канал: Showtime

Шоуранери: Мішель Ґондрі («Вічне сяйво чистого розуму»), Дейв Холстайн («На межі»)

У ролях: Джим Керрі («Людина на Місяці»), Кетрін Кінер («Бути Джоном Малковичем»)

«Назавжди»

Forever

Трейлер серіалу «Назавжди»

Сімейне життя

У межах хвилини в трейлері «Назавжди» показують процес знайомства та одруження пари. Власне в серіалі показують те, що відбуватиметься з нею після – і після одруження, і після смерті. Це новий проект співавтора «Парків і зон відпочинку» та «Майстра на всі руки» Алана Єнґа із зірками Saturday Night Live Майєю Рудольф і Фредом Армісеном у головних ролях.

 ДЕ ДИВИТИСЯ: Amazon


Прем’єра: 14 вересня

Сервіс: Amazon Prime

Шоуранери: Алан Єнґ («Майстер на всі руки»), Метт Хаббард («Студія 30»)

У ролях: Майя Рудольф («Подруги нареченої»), Фред Армісен («Портландія»)

«Маніяк»

Maniac

Трейлер серіалу «Маніяк»

Емма Стоун і Джона Хілл вдають божевільних

Новий проект режисера «Справжнього детектива» Кері Фукунаги – серіал на Netflix з Еммою Стоун і Джоною Хіллом. Вільна адаптація норвезького серіалу, це історія про двох пацієнтів психіатричної клініки, які надають перевагу жити у світі своїх фантазій. Для Фукунаги, своєю чергою, це можливість погратися у всі можливі жанри – від чорної комедії до фентезі та кіберпанку.

 ДЕ ДИВИТИСЯ: Netflix


Прем’єра: 21 вересня

Сервіс: Netflix

Шоуранер: Кері Фукунага («Справжній детектив»)

У ролях: Емма Стоун («Ла-Ла Ленд»), Джона Хілл («Вовк із Волл-стрит»)

«Повернення додому»

Homecoming

Трейлер серіалу «Повернення додому»

Джулія Робертс на ТБ

Зірка «Ерін Брокович» і «Красуні» Джулія Робертс розпочинала кар’єру з епізодичних ролей на американському кабельному телебаченні та має номінацію на «Еммі» за роль у телефільмі «Звичайне серце». Але «Повернення додому» – це перша велика роль лауреатки «Оскара» на сучасному телебаченні. У серіалі Робертс грає працівницю сервісу, що допомагає військовим повернутися до цивільного життя. Утім, оскільки відповідає за нього автор «Містера Робота» Сем Есмейл, це лише ширма.

 ДЕ ДИВИТИСЯ: Amazon


Прем’єра: 2 листопада

Сервіс: Amazon Video

Шоуранер: Сем Есмейл («Містер Робот»)

У ролях: Джулія Робертс («Красуня»), Боббі Каннавале («Містер Робот»)

«Метод Комінскі»

The Kominsky Method

Трейлер серіалу «Метод Комінскі»

Нова комедія від автора «Двох із половиною чоловіків»

Чак Лоррі створив ситуаційні комедії «Два з половиною чоловіки» і «Теорія великого вибуху», але останнім часом продюсер відчутно краще почувається не з історіями про молодих людей, а із серіалами з людьми свого віку. Після успіху «Мами» з володаркою «Оскара» Еліссон Дженні Лоррі співпрацює зі ще двома оскарівськими лауреатами – Майклом Дуґласом та Аланом Аркіном. «Метод Комінскі» – це історія про колишню зірку Голлівуду, який на заході кар’єри працює тренером акторської майстерності. У ролі другого плану з’явиться Лайза Еделстайн, яку ви можете пам’ятати за роллю Кадді з «Доктора Хауса». «Метод Комінскі» вже номінували на «Золотий глобус».

 ДЕ ДИВИТИСЯ: Netflix


Прем’єра: 16 листопада

Сервіс: Netflix

Шоуранер: Чак Лоррі («Теорія великого вибуху»)

У ролях: Майкл Дуґлас («Основний інстинкт»), Алан Аркін («Операція «Арго»)

Документальні серіали


«Брудні гроші»

Dirty Money

Трейлер серіалу «Брудні гроші»

По чистому

Алекс Ґібні – оскароносний режисер-документаліст, який у своїх роботах уже викрив війну США в Афганістані, саєнтологію і Wikileaks. «Брудні гроші» – це серія документальних фільмів, у яких Ґібні бере під мікроскоп компанію одного з найбільших виробників автомобілів у світі, фармацевтичні компанії і, зрештою, Дональда Трампа.

 ДЕ ДИВИТИСЯ: Netflix


Прем’єра: 26 листопада

Сервіс: Netflix

Шоуранер: Алекс Ґібні («Таксі на темний бік»)

«Страшно смачно»

Ugly Delicious

Трейлер серіалу «Страшно смачно»

Їжа як культура

Девід Ченґ – засновник ресторану Momofuku Noodle Bar та один із найбільш прогресивних рестораторів світу. Ugly Delicious – це восьмисерійний документальний серіал, у якому Ченґ навіть не розповідає про свої погляди на їжу, а намагається з’ясувати це в процесі. Завдяки унікальній перспективі автора – корейця, який виріс у США і не почувається до кінця своїм ані в Кореї, ані в Сполучених Штатах, – серіал розповідає не так про їжу, як про культуру. Тому епізоди про смажену курку чи тако насправді виявляються розвідками на тему американського расизму. Серіал уже продовжили на другий сезон.

 ДЕ ДИВИТИСЯ: Netflix


Прем’єра: 23 лютого

Сервіс: Netflix

Шоуранер: Девід Ченґ

«Дика, дика країна»

Wild Wild Country

Трейлер серіалу «Дика, дика країна»

Дикі речі

Величезна територія американського штату Орегон перетворюється на комуну індійського гуру, місцеві мешканці не можуть із цим змиритися. Як країна мігрантів реагує на нових мігрантів – «Дика, дика країна» показує, що проблеми сучасних Сполучених Штатів не взялися нізвідки. За актуальність серіал цього року отримав «Еммі».

 ДЕ ДИВИТИСЯ: Netflix


Прем’єра: 16 березня

Сервіс: Netflix

Шоуранери: Маклен Вей, Чепмен Вей

«Четверта влада»

The Fourth Estate

Трейлер серіалу «Четверта влада»

Журналісти проти Трампа

Наскільки банальною є назва цього серіалу, настільки нетривіальним він насправді є. «Четверта влада» – це наслідок того, що редакція The New York Times надала безпрецедентний рівень доступу знімальній групі номінованої на «Оскар» режисерки. Ліз Ґарбус знімає журналістів провідної ліберальної газети світу в офісах, у відрядженнях і під час ранніх сніданків удома. Усе це – при роботі над найбільш складною темою останніх років, президентством Дональда Трампа. Головною зіркою серіалу виявляється редактора NYT Меґґі Хаберман, яка стежить за Трампом уже кілька десятків років.


Прем’єра: 27 травня

Канал: Showtime

Шоуранерка: Ліз Ґарбус («З любов’ю, Мерилін»)

«Сіль, жир, кислота, жар»

Salt Fat Acid Heat

Трейлер серіалу «Сіль, жир, кислота, жар»

Сіль землі

Ще один серіал про їжу, але не тільки про їжу – це екранізація однойменної книги американської шеф-кухарки, яку адаптувала сама авторка. Американка іранського походження Самін Носрат подорожує світом і куштує всі можливі страви, паралельно розповідаючи про чотири базові елементи успішної кулінарії.

 ДЕ ДИВИТИСЯ: Netflix


Прем’єра: 27 травня

Сервіс: Netflix

Шоуранерка: Самін Носрат

Обкладинка: Amazon