70-та церемонія нагородження премії «Еммі», що відзначає найкращі роботи на американському телебаченні, відбулася 17 вересня. The Village Україна розповідає про головних переможців премії.

Найкращий драматичний серіал

«Гра престолів» / Game of Thrones

Головну нагороду церемонії «Еммі» здобула «Гра престолів». Передостанній сезон серіалу HBO відзначили сімома номінаціями і двома нагородами – більше статуеток отримали тільки «Дивовижна місіс Мейзел» і «Американська історія злочинів». Останній сезон «Гри престолів» повинен вийти у 2019 році.

Трейлер сьомого сезону серіалу «Гра престолів»

Найкращий комедійний серіал

«Дивовижна місіс Мейзел» / The Marvelous Mrs. Maisel

Головним тріумфатором «Еммі» виявився комедійний серіал Amazon «Дивовижна місіс Мейзел» про жінку, яка вирішує стати стендап-комедіанткою у Нью-Йорку 60-х років ХХ століття. Окрім того, «Мейзел» відзначили за режисуру та сценарій окремих епізодів. «Атланта» Дональда Ґловера другий сезон поспіль залишилася без нагороди у комедійній номінації.

Трейлер серіалу «Дивовижна місіс Мейзел»

Найкращий міні-серіал

«Американська історія злочинів: Убивство Джанні Версаче» / The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story

Найкраща закінчена історія у вигляді одного сезону – серіал Раяна Мерфі «Американська історія злочинів: Убивство Джанні Версаче». Мерфі також відзначили за режисуру в міні-серіалі, а виконавця ролі вбивці Версаче Даррен Крісс назвали найкращим актором у категорії. Своєю чергою, спродюсований Стівеном Содерберґом вестерн «Забуті богом» відзначили за акторські роботи Джеффа Деніелса та Мерріт Вівер.

Трейлер серіалу «Американська історія злочинів: Убивство Джанні Версаче»

Найкращий актор у драматичному серіалі

Меттью Різ («Американці» / The Americans)

Виконавця головної чоловічої ролі у серіалі «Американці» Меттью Різа відзначили за останній сезон шоу, присвяченого російським шпигунам у США. Окрім того, «Американців» номінували як найкращий драматичний серіал.

Трейлер шостого сезону серіалу «Американці»

Найкраща акторка у драматичному серіалі

Клер Фой («Корона» / The Crown)

Першу нагороду «Еммі» за роль королеви Єлизавети ІІ отримала Клер Фой. У наступному третьому сезоні серіалу «Корона» Фой замінить Олівія Колман. Своєю чергою, англійська акторка з’явиться на великому екрані у блокбастері «Дівчина у павутинні». Також «Корону» нагородили за режисерську роботу Стівена Долдрі.

Трейлер другого сезону серіалу «Корона»

Найкращий актор другого плану у драматичному серіалі

Пітер Дінклейдж («Гра престолів» / Game of Thrones)

Друга статуетка «Гри престолів» на церемонії – третя відзнака актора Пітера Дінклейджа за роль Тіріона Ланністера. Виборов нагороду Дінклейдж, зокрема, у колеги за серіалом Ніколая Костера-Вальдау – виконавця ролі Джейме Ланністера.

Пітер Дінклейдж у серіалі «Гра престолів» / фото HBO

Найкраща акторка другого плану у драматичному серіалі

Тенді Ньютон («Світ Дикого Заходу» / Westworld)

Єдина статуетка «Еммі» серіалу «Світ Дикого Заходу» – для виконавиці ролі Мейв Тенді Ньютон. Позаду залишилися три номінантки з другого сезону серіалу «Розповідь служниці».

Трейлер другого сезону серіалу «Світ Дикого Заходу»

Найкращий актор у комедійному серіалі

Білл Хейдер («Баррі» / Barry)

Ще одним тріумфатором церемонії став комедійний серіал «Баррі» про кіллера, який вирішує стати актором. Серіал HBO отримав п’ять статуеток, включно з нагородою найкращому комедійному акторові – виконавцю головної ролі Біллу Хейдеру. Партнера Хейдера за шоу Генрі Вінклера назвали найкращим комедійним актором другого плану.

Трейлер серіалу «Баррі»

Найкраща акторка у комедійному серіалі

Рейчел Броснахен («Дивовижна місіс Мейзел» / The Marvelous Mrs. Maisel)

Ще одна перемога «Дивовижної місіс Мейзел» – в акторській номінації. Виконавицю головної ролі Рейчел Броснахен нагородили вперше – з першої ж номінації. Окрім того, найкращою акторкою другого плану у комедійному серіалі назвали колегу Броснахен Алекс Борстайн. Другий сезон серіалу повинен вийти до кінця року.

Рейчел Броснахен у серіалі «Дивовижна місіс Мейзел» / фото Amazon

Номінанти:

Памела Адлон («Усе на краще» / Better Things)

Ісса Рей («Невизначена» / Insecure)

Трейсі Елліс Росс («Чорнуватий» / Black-ish)

Лілі Томлін («Ґрейс і Френкі» / Grace and Frankie)

Елісон Дженні («Мама» / Mum)