Сьогодні, 15 квітня, відбувся конкурс на право оренди приміщення кінотеатру «Київ», повідомили в КМДА.

Переможцем стала компанія «Сінема-Центр» з пропозицією у 2 мільйони 119 тисяч гривень на місяць за оренду приміщення.

Згідно з даними системи YouControl, керівницею компанії є Любов Лісовська. Вона також є директоркою мережі кінотеатрів «Сінема-Сіті».

Термін дії договору оренду становить 10 років, протягом цього терміну Київська міська рада не буде приймати рішення щодо приватизації цього об’єкту. 

За словами одного із засновників «Сінема Центр» Бориса Фуксмана, компанія планує відкрити чотири додаткові зали в приміщенні кінотеатру «Київ» (наразі там діє три зали), пише «Детектор. Медіа».

Згідно з умовами конкурсу, кінотеатр збереже його фестивальне та артхаусне спрямування. Кінотеатр співпрацюватиме з кінофестивалями, у тому числі КМКФ «Молодість», DocuDays, КРОК, Одеський міжнародний кінофестиваль.

Окрім того, не менше 30% репертуару кінотеатру складатимуть українські стрічки.


Департамент комунальної власності Києва відмовився продовжувати договір оренди з «Культурним центром «Кінотеатр «Київ», який орендував будівлю з 1999 року.

У січні КМДА оголосив конкурс на оренду будівлі кінотеатру «Київ», який мали провести впродовж півтора місяця.

Тоді департамент отримав п’ять звернень щодо оренди: від громадської організації «Молодість», «Мультіплекс-Холдингу», «Планети Кіно», «Таурус-Альянсу» та «Сінема-Центру».