Британська гуманітарна організація Street Child підбиває річні підсумки проєкту «Розширення освіти в надзвичайних ситуаціях». За час роботи команда разом із партнерами допомогла відновити 31 навчальний заклад, зокрема провести ремонтні роботи, утеплити й обладнати школи. Так вони забезпечили 11 370 учням доступ до покращеного й безпечного навчального простору.

22 школи отримали обладнання для очного й дистанційного навчання: ноутбуки, планшети, інтерактивні дошки й інше. 2150 вчителів пройшли навчання з надання першої психологічної допомоги та психосоціальної підтримки, 1051 вчитель – із мінної безпеки, понад 2000 – із навичок тьюторингу для надолуження освітніх втрат учнів.


Як учителі реагували на освітній проєкт Street Child

Проєкт «Розширення освіти в надзвичайних ситуаціях» реалізовували в семи областях: Вінницькій, Дніпропетровській, Київській, Львівській, Полтавській, Харківській і Чернігівській. 

«На сьогодні вчителі 12 шкіл нашої області знають, як надати першу психологічну допомогу дітям і колегам, як турбуватися про власний ресурс, як спілкуватися з дітьми, щоби допомогти їм знизити рівень стресу, заспокоїти, віднайти цікавість до навчання та підвищити їхній рівень успішності. Це – надважливе завдання, адже навчання має тривати за будь-яких умов, особливо під час війни.

Крім того, на постійній основі я маю щотижневі групові зустрічі з колегами, де ми обмінюємося досвідом застосування набутих знань і маємо супервізії з психологом для розуміння тактики ведення складних випадків», – розповідає вчителька середньої школи на Харківщині Христина (ім’я змінене з міркувань безпеки).

ЯК STREET CHILD ПРАЦЮЄ В УКРАЇНІ ПІД ЧАС ВТОРГНЕННЯ

Протягом 24 годин від початку повномасштабного вторгнення Street Child запустили в Україні програму підтримки. Увесь цей час організація співпрацює з місцевими громадами, волонтерськими групами й організаціями громадянського суспільства, щоби забезпечити психологічну безпеку дітей і надати їм можливість продовжити навчання.

Street Child працює над відновленням шкіл, а також створенням навчальних просторів у різних областях України, де діти, батьки й учителі можуть отримати доступ до знань і психосоціальної підтримки.

   

Матеріал підготовлено за підтримки Street Child