В UNIT.City відбувся форум про будівництво й інновації Construction Evolution Forum. Це захід нового формату, який обʼєднав будівництво та ІТ.

Організатори прагнули зібрати професійну бізнес-спільноту, щоби розвивати будівельну галузь загалом, а також відбудовувати Україну, залучаючи новітні технології. Учасники знайомилися, обмінювалися досвідом, а також знаходили бізнес-партнерів.

Наступний форум відбудеться 15 грудня, зареєструватися вже можна на сайті.

Як відбувався захід

Програма складалася з трьох тематичних блоків: бізнес, інновації та нетворкінг.

У бізнес-блоці досвідчені й неконсервативні експерти будівельної галузі поділилися досвідом, надали власні прогнози щодо подальшого розвитку галузі та зарядили учасників на інноваційний підхід до ведення справ. 

Серед спікерів були:

 Василь Дудник, генеральний директор Хенкель Баутехнік (Україна).

Тема: «Сучасні будівельні матеріали й технології у світі». Говорили про уніфікацію процесів, залучення технологій і виготовлення нових будівельних матеріалів.

 Віталій Мельник, віцепрезидент UPD

Тема: «Інновації в будівництві, особливості будівництва інноваційних парків». Він розповів про ревіталізацію заводських приміщень, соціальну інтеграцію, зміну запитів після епохи Covid-19 та повномасштабного вторгнення.

 Віталій Бойко, СЕО Urban Experts і NAI Ukraine

Тема: «15 хвилин на відбудову» — концепція створення районів із функціоналом цілого міста». Обговорювали важливість залучення західних інвестицій і модульне будівництво як виклик корупції.

 Валентин Уваров, партнер Urban Experts і керівник напряму консалтингової архітектури.

Тема: «Masterпланінг майбутнього або чому ми мали створювати міста вже вчора». Говорили про міста майбутнього, переосмислення території й успішні приклади міжнародного партнерства.

 Денис Суділковський, СМО в ЛУН

Тема: «Первинка, вторинка та статистика ринку». Аналізували стан ринку в постковідний і воєнний періоди, сплеск продажів житла в деяких областях і кредитну стратегію від «єОселя».

 Андрій Длігач, засновник агентства «Advanter Group», бізнес-спільноти «Board» і Центру економічного відновлення

Тема: «Стратегія відбудови: нові технології, економіка та бізнес-моделі». Розбирали міграційний вплив на будівництво, доречність модульних технологій і загрозу мілітарної економіки після війни.

 Максим Бахматов, засновник і голова Офісу Трансформації

Тема: «Сучасні трансформації в будівельній галузі». Ішлося про GR-проєкти й реальні шляхи розв'язання інфраструктурних проблем міст України.

У другому блоці про інновації талановиті та винахідливі підприємці будівельної галузі презентували свої бізнес-проєкти, зокрема:

 Дмитро Золотарьов представив UTU – перший український будівельний 3D принтер, який пришвидшує темпи будівництва та створює затишні житлові інновації.

 Юрій Щирін розповів про AImap – framework for industry 5.0 – інструмент цифровізації будівництва, що допомагає збирати інформацію по ринку будівельних матеріалів у режимі реального часу.

 Кирило Пряников познайомив учасників з EqMan – інструментом, що допомагає зменшити збитки, витрати й уникнути крадіжок у будівельній компанії.

 Сергій Бойко представив Hempire – виробництво енергоефективних будівельних матеріалів на основі технічних конопель із від'ємним вуглецевим слідом.

 Анатолій Коваленко розповів про КУБ – Всеукраїнський онлайн-магазин будівельних матеріалів та інструментів, який зробив акцент на smart-логістиці для замовників.

 Олеся Архіпова з Brushfam розповіла про блокчейн у будівництві та нерухомості, а також – що означає залучення дрібних інвестицій у девелоперські проєкти та як змусити гроші клієнта працювати.

 Гліб Зюзін представив BUD TUT – оnline-платформу, що полегшує пошук будівельників.

 Роман Романський із Fiberglass Kings розповів про використання ШІ для виготовлення надійних та естетичних серійних будівельних елементів зі склопластику.

 Олександр Соснін представив Hvgreen – рослинні модулі для вирощування рослин на гідропоніці, що робить значний внесок у збереження довкілля й озеленення офісів.

 

Серед партнерів Construction Evolution Forum були: Ceresit, Knauf, UNIT.City, Офіс Трансформації, Європейська Бізнес Асоціація, CВС, ЛУН, UDP, Board, Advanter, Urban Experts і Prof Build. 

Зареєструватися на наступний форум

   

Матеріал підготовлено за підтримки Сonstruction Evolution Forum