У комплексі ANDRIYIVSKY City Space розпочалися продажі апартаментів. Його зведуть на місці недобудованої споруди середини нульових на вулиці Андріївській, 22. Архітектором комплексу є Олексій Пахомов, співзасновник архітектурної студії BURØ. Реалізує проєкт компанія SAGA Development.

Щоб знизити кількість використовуваних ресурсів, будівлю не зноситимуть, а перепроєктують, відмовившись від псевдоісторичного стилю. Нові частини для неї побудують із використанням матеріалів, добутих в Україні. 

«Початковий проєкт був прикладом типової псевдоісторичної забудови того часу. Беручись за реконструкцію недобудови, ми вирішили відмовитися від імітації та створити чесний сучасний простір, який буде гармонійно вписуватися в контекст Подолу», – говорять автори проєкту.

«Київська й українська архітектура загалом останні 30 років намагалася повернутися в минуле в той пласт дореволюційної спадщини, який у нас зберігся. Але такий підхід, з одного боку, не дає висловитися сучасникам, а з іншого – знецінює справжню історичну архітектуру. І ми отримуємо одноманітні, нещирі міста – абсолютно не схожі на ті європейські локації, які так любимо», – зазначає архітектор ANDRIYIVSKY City Space Олексій Пахомов.

Комплекс спроєктований за принципом City Space, коли об’єкт служить не тільки своїм резидентам, але й місту. Активні перші поверхи із закладами та ритейлом активують вулицю Андріївську на цій ділянці. А комплекс загалом дозволить створити нові пішохідні маршрути та стане драйвером розвитку Подолу.

Частину ANDRIYIVSKY City Space займатимуть апартаменти. Це буде всього 16 помешкань: 9 трикімнатних і 7 чотирикімнатних. У такий спосіб комплекс пропонує невисоку щільність заселення. Для жителів будуть доступні громадські тераси, внутрішня площа, підземний паркінг, ресторан із терасою на даху, а також розвинена інфраструктура Подолу: близькість до метро, навчальні установи, лікарні, ресторани й історичний центр міста.

Іншу частину нового комплексу займуть офісні приміщення на 9600 квадратних метрів і комерційні – на 2250 квадратних метрів. Для офісних просторів тут передбачено власні тераси із краєвидом Подолу та підземний паркінг. Комерційні заклади розташовуватимуться переважно на першому поверсі будівлі.

Подивитися візуалізацію проєкту й ознайомитися із планом апартаментів можна на сайті ANDRIYIVSKY City Space.

Більше про комплекс

МАТЕРІАЛ ПІДГОТОВЛЕНО ЗА ПІДТРИМКИ ANDRIYIVSKY City Space