У поліфункціональному районі «Новий Поділ» розпочалися продажі апартаментів. Його планують побудувати шляхом ревіталізації промзони, що розташована на березі київської гавані. Автором концепції проєкту є архітектор Гриша Зотов, який працює в напрямі урбаністичного проєктування.

Район із загальною площею понад 10 гектарів розділять на 7 кварталів. Тут працюватимуть два дитячі садки, школа, культурний центр і концертний майданчик просто неба. До будь-якої точки «Нового Подолу» можна буде дістатися пішки. Також облаштують доріжки й велодоріжки, футбольне поле, баскетбольний майданчик, тренажер для альпіністів і скейт-парк.

Проєкт реалізують компанії Perfect Group і Riverside Development. Девелопери замінять нефункціональні промислові будівлі та цехи на багатофункціональні будинки, громадські простори та місця для прогулянок. У районі розмістяться освітні установи, офіси, культурні центри й івент-простори, а також громадська набережна та міський пляж. 

Загальна площа Площа Житлової Нерухомості площа офісної та комерційної нерухомості Середня висотність поверхів
10,1 га 115 500 м² 91 800 м² 5–12

Розробляючи проєкт, автори враховували закордонні приклади ревіталізації (відновлення занедбаних промислових споруд у містах шляхом перетворення їх на технологічні хаби, культурні та туристичні об’єкти). Вони залишать портові крани, які стали символом цієї території, відреставрують їх і перетворять на лендмарки – цінні архітектурні об’єкти – Подолу та всього Києва. Так «Новий Поділ» збереже свою індустріальну ідентичність. Будівлі матимуть по 5–12 поверхів, що дозволить новому району органічно інтегруватися в старий Поділ.

«Ми приділили окрему увагу інтеграції нового району в старий Поділ, тому зберегли властиву йому квартальну забудову з візуальними й фізичними розривами. Середня поверховість, людський масштаб внутрішніх вулиць, відкритість і безбар’єрність, пішохідна набережна, підземний паркінг – необхідні атрибути щасливого та здорового життя як жителів і користувачів «Нового Подолу», так і киян загалом», – зазначає архітектор та автор концепції проєкту Гриша Зотов.

Місцем сили «Нового Подолу» автори проєкту називають набережну. У процесі її створення вони враховували досвіди Амстердама, Стокгольма, Копенгагена й інших європейських міст, розташованих біля води. Вона пролягатиме вздовж Дніпра на кілометр і стане повноцінним громадським простором для всіх жителів Києва.

На набережній облаштують тераси та громадські простори, а вся територія буде озеленена луговими травами, кущами та деревами. Тут працюватимуть кав’ярні, бари й ресторани, амфітеатр, човнова станція, а також прокат каяків. Крім того, поряд із набережною з’явиться єдиний у центрі Києва міський пляж.

Наразі запустили продажі в будинках 1 та 2. Подивитися візуалізацію проєкту й ознайомитися із планом апартаментів можна на сайті «Нового Подолу».

План апартаментів

МАТЕРІАЛ ПІДГОТОВЛЕНО ЗА ПІДТРИМКИ «Новий Поділ»