Під час обстрілу 31 грудня зазнали пошкоджень вітражі на одному з модерністських корпусів КНУ імені Тараса Шевченка, повідомляє спільнота Ukrainian Modernism.

Вітражі на комплексі біо- й геофакультетів вибило вибуховою хвилею. Із десяти вітражів вціліли три. Також у спільноті допускають, що «посеред гармидеру з розбору завалів вітражі, які необхідно було відновлювати, могли викинути на смітник, як це часто в нас буває».

Це вітражі 1986 року, їх створила українська художниця Лариса Міщенко. Вони присвячені розділам біології, сюжети для них пропонували викладачі різних кафедр.

У Ukrainian Modernism обіцяють реставрувати вітражі й погодили це з деканами КНУ імені Тараса Шевченка. Для цього спільнота шукає реставраторів і вітражистів, а також збирає кошти на відновлення вітражів. Підтримати можна за посиланням.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Співробітники Київського національного університету імені Тараса Шевченка відкрили збір на ремонт будівель, які постраждали внаслідок ракетної атаки 31 грудня. Через обстріл значних ушкоджень зазнала низка корпусів, а також постраждали спорткомплекс і деякі гуртожитки в студмістечку.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі