The Village Україна продовжує формат «Збір тижня», у якому ми щотижня виділятимемо важливий точковий збір на допомогу Збройним силам України. Цього тижня закликаємо підтримати збір для аеророзвідки Зведеної тактичної групи «Адам» на квадрокоптер і витратні матеріали.

   

Хто запустив збір: Серед іншого збір підтримує творча група документального фільму «День незалежності», який виходить в прокат 24 серпня. «Збираємо на Autel 4T для аеророзвідки ЗТГ «Адам», де працюють наші колеги з кіно. Та додаткові батареї для роботи з дроном», – кажуть в команді. 

Зведена тактична група працює під керуванням оборонця Донецького аеропорту і Героя України Євгена Межевікіна із псевдо «Адам». До неї входять оператори БПЛА та група вогневої підтримки. Група виконує бойові завдання, зокрема, на Бахмутському напрямку. Бійці підрозділу також брали участь у звільненні Київської та Харківської областей. Деякі результати своєї роботи військові показують у соцмережах.

«Здебільшого працюємо із закритих позицій, але буває і впритул доводиться. Ми знищували снайперські групи, взводні опорні пункти, піхоту противника – ось цих відомих «вагнерів», котрі пруть до нас по посадках», – розповідав журналістам «Слідство.Інфо» командир танкової роти ЗТГ «Адам» «Полтава».

На квадрокоптер та додаткові батареї до нього потрібно зібрати 400 тисяч гривень. Станом на 23 серпня закрили 90 тисяч гривень.  

 ПІДТРИМАТИ ІНІЦІАТИВУ МОЖНА ЗА ПОСИЛАННЯМ.

 

Мета формату «Збір тижня» – підсилювати невеликі точкові збори, які будуть максимально ефективними на конкретній ділянці. Пропозиції для розгляду збираємо за адресою [email protected] із позначкою «Збір тижня» в темі листа. Просимо надавати загальну інформацію про збір, конкретний підрозділ і мету збору, а також посилання на збір і супровідні медіафайли.