Для тих, хто має звичку спати в суботу вранці, The Village йде на вечірки, які тривають усю ніч. Ми дивимося, що відбувається в місті з 4:00 до 6:00, і розповідаємо вам.

Фото і відео: Наті Авдєєва

4:00 Closer

У дворі Closer повно людей. Тут грають у теніс, замовляють пиво, поповнюють сили під час вечірки, фотографують місцеву кицьку. Якщо ви не знаєте, що обрати на барі FF, радимо замовити люля-кебаб у тако.

Паралельно тривають дві вечірки: хтось прийшов у Otel’, інші ж обирають двері праворуч і піднімаються на другий поверх. На вході у Closer невелика черга – із 3-4 людей. Сьогодні вечірка в Lesnoy Prichal.

Увесь простір арт-центру заповнено диванами: тут можна почілити, якщо втомився від вечірки. Ті, хто прийшов на вечірку раніше, взяли перерву на сон. Тут спокійно. На барній стійці сидить дівчина: біля бару не надто тісно, тому може собі дозволити.

А ось на танцполі повно людей. Сьогодні в лайнапі ANTON ZAP, VOVA KLK і ROMAN K.

Знайомимось із гостем «Причалу», він з Грузії, приїхав до Києва всього на кілька днів. Запитує: «Цей корабель сюди якось привезли чи вже тут змонтували?». Йдеться про терасу у формі корабля подалі від танцполу. Пояснюємо: «Локація називається «Лісовий причал», тому й змонтували тут частину корабля. А от фабрика ця будує не кораблі. Вона стрічкоткацька». Грузин уже був тут півроку тому. Розповідаємо йому про Brave! Factory та Strichka. На Brave! цього року він уже не потрапить, а от на Strichka обіцяє повернутися.

Гості Closer не поспішають їхати геть, хоч уже починає світати. Але черга з таксі на Нижньоюрківській уже вибудовується.

5:10 «Хвильовий»

Дістаємося до «Хвильового» на Валах. На дверях написано, що тут працюють з 19:00 і «допізна». Могли б написати «до самого ранку».

У підвальній частині бару вже не людно. Але в барменів роботи вистачає. Останні гості зібралися біля стійки. За барною стійкою увімкнули «Кровосток». «А карма – она как печень, с трепетом надо к ней. Она задувает свечи, тем, кто не мил ей», – спокійно начитує Шило.

Йдемо у двір. До самого ранку тут лишились 20 людей – усю ніч у дворі була вечірка. Зараз уже складають стільці та шезлонги.

Грає Twin Peaks (Instrumental), тому все видається ще більш розміреним і сонним. Повертаємося на ранкові київські вулиці, які зараз під повним контролем комунальників.

5:30 Hangover

«Он уехал прочь на ночной электричке», – вечірку в Hangover чути здалека.

На вході – повітряні кульки, атрибут свята. Біля входу – черга з таксі та гості Hangover, які вирішили, що свято на сьогодні закінчилось. Дівчинка з довгим випрямленим волоссям біля входу в Hangover чітко повторює усі слова пісні Альони Апіної, пританцьовує та разом з друзями чекає на таксі. Трохи далі її «колега по рейву» також підспівує і танцює.

На танцполі все ще гаряче та людно. Кальяни стрункими рядами вже відставили убік. У плейлисті коротка (на один трек) перерва. Важка артилерія повертається – простір Паркової дороги захоплює російська зірка пострадянських нульових Лоліта. «Пошлю его на-а-а... Ориентация север...». Ну і далі російська естрада нон-стоп: плейлист типової української радіостанції кінця минулого століття.

Пора додому: люди залишають вечірку, таксі вибудовуються в імпровізовану чергу.

Ми йдемо після старої «Орбит без сахара». Трохи далі поліцейські оформлюють ДТП.

6:00 Arena City

У шаурмі на Бессарабці людно, кухарям вистачає роботи. Але через дорогу біля караоке з кальянами Dubai людей не менше.

У дворі Arena City порожньо. З відчинених вікон караоке-клубу чути, як хтось із гостей дуже старається. «Твои глаза-а-а-а такие чистые, как небо-о-о-о-о! Я-а-а-а остановлю эту планету-у-у!» Гуглимо текст – це пісня Світлани Лободи.

У дворі «Арени» в цей час краще не зупинятись – вам запропонують купити квіти «для дєвушек». І пропонуватимуть, поки ви не здастеся – погодитесь купити букет або таки підете геть.

Ближче до нічного/ранкового життя «Арени» не підходимо – потрапимо туди згодом.

На терасі The Burger прихистку не знайти – усі столи зайняті. Сюди традиційно сходяться під ранок, щоб поповнити сили після важкої ночі та вирушити додому. Йдемо снідати в Under Wоnder, там не так людно й тихіше.