Уже сьома петиція про скасування зупинки транспорту під час тривог у Києві набрала необхідні для розгляду 6 000 голосів, ідеться на сайті Київради.

«З жодного питання у Києві не було такої кількості успішних петицій, але влада столиці це питання ігнорує, прикриваючись військовими й нібито турботою про безпеку людей», – коментують у «Пасажирах Києва».

Окрім Києва, наземний транспорт під час повітряної тривоги продовжують зупиняти лише в Івано-Франківську й Хмельницькому.

   

Остання така петиція зібрала необхідні підписи у травні 2023 року, утім, як і попередні, її також відхилили через безпекову ситуацію. Протягом весни 2022 року ще п’ять таких петицій зібрали 6000 підписів – кількість, необхідну для того, щоби їх розглянула міська рада.

Рішення про зупинку наземного громадського транспорту в Києві під час повітряної тривоги ухвалили у серпні 2022 року. Ми пояснювали, чому це погана ідея, а також говорили про це з першим заступником голови КМДА Миколою Поворозником й розповідали про приховані доходи маршруток, які їздять під час повітряної тривоги.

Обкладинка й фото: КП «Київпастранс», Київрада