День донора Red Brunch проведуть у київському Veteran Hub 17 квітня.

Для участі потрібно попередньо зареєструватися в Google-формі за посиланням. Там також можна обрати зручний для себе час і прочитати про умови здавання крові.

Зокрема, донором крові в Україні може стати кожен охочий віком від 18 до 60 років і масою тіла від 50 кілограм за умови відсутності протипоказів.

Із собою потрібно мати паспорт громадянина України й ідентифікаційний код. Громадяни інших країн також можуть бути донорами, якщо мають посвідку на проживання в Україні й документ, що посвідчує їхню особу.

«Однією донацією рятуй життя трьох воїнів», – кажуть організатор – фонд Яніни Соколової. Усіх учасників також пригощатимуть безглютеновими солодощами й кавою.

   

Коли

17 квітня,
з 9:30 до 13:00 

Де

Київ
вулиця Верхній Вал, 2-А

 

   

Уряд ухвалив Стратегію розвитку добровільного безоплатного донорства крові й компонентів крові до 2028 року. Згідно з нею, до здачі крові заохочуватимуть молодь і підлітків, зокрема будуть проводити заходи для популяризації донорства у школах й університетах.

У закладах, що відповідають за різні етапи донацій, створять й окремі підрозділи, де займатимуться залученням донорів. Також співпрацюватимуть із ЄС у сфері служб крові.

   

До 30 квітня 2024 року включно в магазинах мережі Jysk робитимуть знижку 15%, якщо показати касирові довідку про донацію крові. До цієї знижки можна буде додавати інші знижки й акції.

   

Редакція The Village Україна разом із проєктом «ДонорUA» й ГО «Агенти крові» розповідала, чому важливе регулярне донорство, чим відрізняється здавання крові від здавання її компонентів і як стати донором резерву.

Обкладинка й фото: фонд Яніни Соколової