Історичний будинок, збудований у 1912 році, на вулиці Великій Васильківській очистили від незаконної реклами, пише Управління з питань реклами КМДА й КП «Київреклама».

Фахівці підприємства демонтували рекламні вивіски закладу, якими власник завісив вхід у підвальне приміщення історичної будівлі. Усього – шість незаконних рекламних конструкцій.

Пам’ятки архітектури належать до першої форматної зони Києва, де діють більші суворі обмеження щодо розміщення реклами, пояснюють у підприємстві. Згідно з чинними правилами, розміщувати конструкції на фасаді таких будівель можна лише у вигляді окремих об’ємно-просторових літер.

   

Раніше в «Київрекламі» пояснили, що таке маркіза як тип вивіски і як правильно її розміщувати. Також розповіли, як правильно підсвічувати вивіски й розміщувати їх у дверних і віконних прорізах.

   

«Київреклама» – комунальне підприємство, підпорядковане управлінню з питань реклами КМДА, що працює над тим, щоби зовнішня реклама в місті відповідала єдиному дизайн-коду. Ми розповідали про роботу КП й правила щодо зовнішньої реклами в Києві на прикладі проспекту Володимира Івасюка.

ОБКЛАДИНКА Й ФОТО: управління з питань реклами КМДА та КП «Київреклама»