The Village Україна продовжує формат «ЗБІР ТИЖНЯ», у якому ми щотижня виділяємо важливий точковий збір на допомогу Збройним силам України. Цього тижня закликаємо підтримати збір на допомогу постраждалим і відновлення Академії декоративно-прикладного мистецтва і дизайну імені Михайла Бойчука, яка зазнала пошкоджень під час атаки армії РФ 25 березня. 

 ПІДТРИМАТИ ЗБІР ДОНЕЙТОМ МОЖНА ТУТ.

   

Уламки російської ракети влучили в навчальний корпус академії під час атаки РФ. Унаслідок цього повністю зруйновано спортивну залу, майстерню монументального й станкового живопису та конгрес-хол. Також частково пошкоджено будівлю з актовою залою й галереєю.

У результаті падіння уламків знищено деякі мистецькі твори, архіви дипломних робіт і кафедри живопису. Зруйновано й Музей культурної спадщини Михайла Бойчука.

У момент влучання в академії перебували студенти й викладачі. Постраждала одна із завідувачів. «13 липня 1937 року Михайла Бойчука разом із його учнями органи НКВС розстріляли в Києві. 25 березня 2024 року росіяни хочуть знову знищити нас і наше мистецтво», – коментують організатори збору.

Надіслати донейт можна за посиланням.

UPD. У суботу 30 березня, о 12:00, також проведуть толоку, під час якої розбиратимуть завали будівель академії. Із собою просять взяти рукавички й одяг, що не шкода. Детальніше тут

   

Мета формату «Збір тижня» – підсилювати невеликі точкові збори, які будуть максимально ефективними на конкретній ділянці. Пропозиції для розгляду збираємо за адресою [email protected] з позначкою «Збір тижня» в темі листа. Просимо надавати загальну інформацію про збір, конкретний підрозділ і мету збору, а також посилання на збір і супровідні медіафайли.

Обкладинка й фото: Олена Осадча