«Укрзалізниця» запускає онлайн-продаж квитків до Австрії й у зворотному напрямку з 18 березня, повідомляє перевізник.

Раніше придбати квитки до Австрії можна було лише в касах на вокзалі. Зараз купити квитки можна буде через застосунок «Укрзалізниці». Але щоб придбати квиток із Києва до Відня та зворотно, потрібна також верифікація аканту через «Дія. Підпис».

Це перший етап у запуску онлайн-продажу квитків. На другому етапі можна буде придбати онлайн-квитки на потяги з України до Угорщини й у зворотному напрямку. Ідеться про потяги Київ – Будапешт – Відень і Чоп – Будапешт – Відень, які прямують в Австрію транзитом через Угорщину. Онлайн-квитки для прямих сполучень (Мукачево – Дебрецен, Мукачево – Будапешт, Чоп – Захонь) відкриють для продажу в застосунку «трохи пізніше».

За словами голови правління АТ «Укрзалізниці» Євгена Лященка, домовленостей з Угорщиною й Австрією вдалося досягти «після тривалої й непростої роботи». «Також, як продемонстрував досвід на маршруті Київ – Варшава, це досить потужний запобіжник від перекупів», – каже Лященко.

Щоби підготуватися до продажу квитків онлайн, «Укрзалізниця» відзавтра, 12 березня, тимчасово призупинить продаж квитків у касах на прямий потяг Київ – Відень – Київ на дати відправлень, починаючи з 18 березня. Обмеження триватимуть до відкриття онлайн-продажів. Квитки відкриватимуть за 20 діб до відправлення потяга.

   

Щоби боротися з квитковими шахраями, які перепродають квитки «з рук» чи в соціальних мережах, квитки на деякі міжнародні потяги продають лише онлайн. У листопаді 2022 року такий крок запровадили для потяга з Києва до Варшави – найбільш популярного міжнародного сполучення, а в липні 2023 року – до Хелма й Перемишля.