Активісти встановили антипаркувальні стовпчики біля «Самосаду» на Подолі, повідомляє спільнота «DIY Київ». Це тимчасові споруди, які стоятимуть, поки міська влада не обладнає постійні.

Данський містопланувальник Мікаель Колвілл-Андерсен уже мав розмову з представниками міської влади, які пообіцяли облаштувати стовпчики на вулиці Волоської, 19/22, кажуть активісти. Утім, поки що цього не зробили.

За словами активістів, вони передбачають, що обмежувачі згодом усунуть чи самі незаконні паркувальники, чи комунальники. Утім, вони мають намір досягти встановлення постійників стовпчиків міською владою.

На створення стовпчиків Колвілла-Андерсена надихнув воркшоп із дітьми з Подолу, які назвали незаконне паркування головною проблемою вулиць Києва, кажуть у «DIY Київ».

Знак біля «Самосаду» дозволяє лише паралельне паркування й тільки на проїжджій частині.

   

Ми вже розповідали історію сквот-саду «Самосад» із вуст засновниці Ольги Закревської, а також питали в данського містопланувальника й автора книги «Копенгагенізуймо! Путівник з глобального велоурбанізму», навіщо він привіз велосипед Зеленському в Київ.