У Києві перейменували Повітрофлотський проспект на проспект Повітряних Сил України, повідомив Віталій Кличко.

Перейменування проспекту підтримали кияни, Генштаб, ГУР і військові, додає Кличко. В опитуванні щодо Повітрофлотського проспекту, яке проводили в застосунку «Київ Цифровий» у грудні 2023 року, взяли участь понад 38 тисяч людей. Серед них 90% підтримали нову назву на честь Повітряних сил. Її також рекомендувала робоча група з питань перейменування.

Проспект перейменували з другої спроби. Першу Київрада провалила в червні 2023 року. Тоді містяни проголосували за перейменування проспекту на Повітрянофлотський, але в КМДА не підтримали цю назву.

Натомість профільна комісія Київради підтримала проєкт рішення про перейменування проспекту на честь Європейського Союзу, цей варіант назви просувала партія «Європейська солідарність». Петиція з вимогою не називати Повітрофлотський проспектом ЄС набрала необхідні 6000 підписів на початку жовтня 2023 року.

   

У Києві перейменували одну залізничну станцію й вісім платформ міської електрички в січні. Крім того, залізничному мосту через річки Дніпро й Десенка присвоїли назву Рибальський залізничний міст за назвою півострова, який він перетинає.