Близько 20 тисяч киян пройшли курси з підготовки до національного спротиву за 2023 рік, повідомляє заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Це навчання за різними напрямами: психологічна підготовка; тактична медицина; дії в умовах радіаційного та хімічного забруднення; вогнева підготовка та практичні стрільби в інтерактивному тирі; основи мінно-вибухової безпеки; тактична підготовка.

Тренінги мають різну тривалість, це може бути один день або п’ять днів. Підготовку здійснюють інструктори КО «Муніципальна охорона», які мають бойовий досвід. Після проходження курсів учасники отримують сертифікат (якщо вони успішно здали підсумкові практичні тести).

За словами Пантелеєва, навчання проводять в умовах, які максимально наближені до бойових (чути вибухи, стрільбу, працюють піротехніки). Після проведення тематичних частин учасники аналізують помилки і діляться критичними зауваженнями, каже заступник голови КМДА.

Навчання добровольців проводять безоплатно протягом року. Ті, хто хоче пройти навчання з підготовки до національного спротиву, можуть заповнити форму за посиланням. Після базових одноденних курсів є можливість записатися на поглиблену п'ятиденну програму.

До повномасштабної війни такі навчання проводили для формування складу територіальної оборони. Зараз тероборона – частина ЗСУ, тому навчання й тренування проводять, щоби сформувати систему національного спротиву, пояснюють у КМДА.

   

Запис на одноденні безоплатні навчання з підготовки до національного спротиву в Києві відкрили в липні 2023 року. Заняття проводять у робочі або вихідні дні (на вибір).

Запис на одноденні безоплатні навчання з підготовки до національного спротиву в Києві відкрили в липні 2023 року. Заняття проводять у робочі або вихідні дні (на ви

Редакція The Village Україна раніше публікувала підбірку курсів для людей, які хочуть підготуватися до можливої участі в бойових діях, а також програм із самооборони, домедичної допомоги та основ виживання.

Також ми розповідали про тири та стрілецькі клуби Києва, де можна опанувати зброю або тренуватися.

Обкладинка й фото: КМДА