«Пункти незламності» в Києві почнуть працювати цілодобово. Рішення ухвалила Рада оборони міста, повідомляє начальник КМВА Сергій Попко.

Крім того, мають перевірити готовність закладів охорони здоровʼя в разі критичної ситуації й обстежити горища житлових будинків, щоб не допустити замороження систем опалення.

У КМВА пояснили, що найближчим часом у Києві очікують погіршення погодних умов і похолодання до -18ºС.

«Останні масовані ракетні удари ще раз довели, що ворог не відмовився від своєї мети знищувати цивільне населення, тому існує реальна загроза повторення повітряних ударів, зокрема по об’єктах критичної інфраструктури», – додає Попко.

  

«Пункти незламності» – місця, де можна відпочити, підзарядити телефон або погрітися, їх почали запускати в Україні наприкінці листопада 2022 року на тлі перебоїв зі світлом, водою й теплом.

У Києві створили понад 1000 «пунктів незламності», зокрема, вони є на Центральному залізничному вокзалі, у навчальних закладах, у кожному районному відділку поліції, а також на базі ДСНС.

Найближчі «пункти незламності» можна знайти в застосунку «Дія». Маршрут до прихистку можна прокласти навіть без доступу до інтернету, але для цього потрібно спочатку завантажити карту регіону в «Дії».

обкладинка: Печерська РДА