Вартість опалення в будинках у Києві, які зробили енергоефективними в межах міської програми, у середньому нижча на 25%, повідомили в «Київтеплоенерго».

Середня вартість опалення в будинках, де виконали заходи з енергоефективності, становить 17,3 гривні на м². Мешканці інших будинків за тепло сплачують у середньому 22,90 гривні на м², підрахували в «Київтеплоенерго».

Як і минулого року, тариф на тепло в Києві становить 1654 гривні за гігакалорію тепла.

Міська програма з енергоефективності «70/30» дає змогу мешканцям житлових будинків здійснити енергоефективні заходи для зменшення вартості комунальних послуг. Ідеться про будинки, у яких створені ОСББ й ЖБК. Програма передбачає механізм співфінансування, де 70% вартості робіт оплачує місто, 30% – мешканці.

До 22 грудня триває прийом заявок для участі в програмі на 2024 рік.

   

Програму «70/30» запустили в Києві у 2014 році. Вона дозволяє мешканцям житлових будинків, у яких створені ОСББ й ЖБК, зробити будинки більш енергоефективними, що, зі свого боку, впливає на вартість комунальних послуг. Програма передбачає співфінансування: 30% оплачують мешканці, а 70% – міський бюджет.

У межах програми встановлюють лічильники на опалення й гарячу воду, модернізують теплові пункти, роблять теплоізоляцію й капремонт дахів і підвалів, міняють вікна й двері в підʼїздах, утеплюють фасади, встановлюють енергоефективне освітлення тощо.

Ми розповідали про будинок на Академмістечку, який завдяки цій програмі заощадив 430 тисяч на опаленні, а також про мешканців Троєщини, яким удалося вдвічі знизити тариф на опалення завдяки термомодернізації.

Фото й обкладинка: КМДА