Українська компанія Creative States відкрила на території заводу «Арсенал» третій коворкінг – у «сімейному» форматі та з сервісом професійних нянь для дітей резидентів.

Коворкінг зробили в стилі шотландського міста Единбург, а в дизайні відтворили «сучасний Гоґвортс»: «Ми надихалися атмосферою замку з книг Джоан Роулінг, тому наші мітинг-руми мають відповідні назви – від «Нумерології» і «Трансгресії» до «Зіллєваріння» і «Захисту від темних мистецтв», – кажуть у Creative States.

Це продовження флагманського проєкту на «Арсеналі» й шоста локація мережі в Україні. Creative State of Arsenal 3 має три поверхи, площу більше трьох тисяч м² і розрахований на 475 людей.

«Це вийшла дуже елегантна локація. Напевно, «найтихіша» серед усіх у Creative States. Лаунж-зони розосереджені по всій площі, а завдяки диверсифікації спільних зон, включаючи мітинг-руми, Creative State of Arsenal 3 вийшов більш тихим і діловим, але не менш креативним», – розповідають у Creative States.

У коворкінгу є простори для роботи різних форматів: 12 мітинг-румів, 14 «скайп-румів» і пʼять «мікроскайпів», івент-хол на 50 людей, а також Hot Desk зона на 40 місць. Крім того, можна зняти один із 19 приватних офісів або повністю кастомізований простір.

У «сімейному» коворкінгу є санвузли для дорослих, дітей і людей з інвалідністю, кухня з шефом, кімната для відпочинку зі спальними капсулами і власний кінотеатр. На вході в коворкінг стоїть скульптура вартового, яку виготовили київські митці з Gorn Ceramics.

Перший поверх будівлі можна використовувати як укриття під час повітряних тривог. Стіни мають товщину 1,5 метра, а вздовж нижніх фасадних вікон розмістили бетонні блоки.

На випадок блекаутів є два генератори, до коворкінгу також підвели пасивну оптику інтернету, якщо міська інфраструктура енергозабезпечення вийде з ладу через відключення.

Третю локацію Creative States на «Арсеналі» реалізували спільно з будівельною компанією A Development. Дизайн й архітектуру розробило українське бюро Nav.Kolo.Nas.

У Creative States також анонсували нові формати локацій – студії для блогерів з технікою для запису, а також попап-маркетплейс для українських брендів. У компанії кажуть, що мають ще не анонсований проєкт на «Арсеналі» площею 2500 м² і плани запуску в країнах Європи. Мета – 30–35 локацій у наступні роки масштабування в Україні й за її межами.

   

Creative States має кілька просторів у Києві й один у Дніпрі. У Києві коворкінги мережі працюють у бізнес-центрах Gulliver і Senator, а також на заводі «Арсенал», де розташовані два корпуси Creative States.

Для резидентів Creative States запустили кухню CS Kitchen зі сніданками, гарячими стравами й супами. Проєкт уже працює на двох локаціях Creative States на території заводу «Арсенал» і в ТРЦ Gulliver у Києві, незабаром також запрацює в Дніпрі. У планах власна «темна кухня».

   

Ілля Кенігштейн продовжує відкривати нові простори Creative States, але тепер з укриттям. Читайте інтервʼю The Village Україна про смерть коворкінгів як формату, наступні локації в Києві й плани на розвиток в Україні та за кордоном.